11 Ιουνίου 2014

ΦΩΤΟ: Πάνω σε αυτό το χλιδάτο γιοτ αποπλάνησε την Νταϊάνα ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος

Αγοραστή αναζητά εδώ και ένα χρόνο η πολυτελής θαλαμηγός του βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος στο οποίο μάλιστα είχε φιλοξενηθεί και είχε κάνει τις διακοπές της στη Μεσόγειο και η αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα.
Το μήκους 136 ποδιών γιοτ το οποίο είχε δωρίσει πριν από πολλά χρόνια στον βασιλιά της Ισπανάι το Ιδρυμα Πολιτισμού και Τουρισμού των Βαλεαρίδων (με το σκεπτικό ότι έτσι θα προωθούνταν ο τουρισμός) βγήκε πέρυσι στο σφυρί αντί 8,1 εκατ. λιρών ως μια... κίνηση αλληλεγγύης του Χουάν Κάρλος στον ισπανικό λαό που δοκιμάζεται από τη κρίση. Βέβαια η απόφαση για την πώλησή του ελήφθη μετά την αποκάλυψη ότι την ώρα που η χώρα του περνούσε τόσο δύσκολα τότε εκείνος έκανε σαφάρι στην Αφρική και είχε σαν σκοπό να κατευνάσει τα ήδη οξυμένα πνεύματα. Ωστόσο, ένα χρόνο μετά αγοραστής δεν έχει βρεθεί και μάλιστα η τιμή του έχει μειωθεί κατά 20%, αφού πλέον πωλείται αντί 6,6 εκατ. λίρες.

Στο παρελθόν από το κατάστρωμα του «Fortuna» έχουν απολαύσει τον ήλιο της Μεσογείου πολλοί φίλοι της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας. Ανάμεσα σε αυτούς και η αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Πάνω σε αυτό το σκάφος λέγεται ότι, σύμφωνα με τον συγγραφέα Pilar Eyre, ο Χουάν Κάρλος είχε αποπλανήσει την Νταϊάνα το 1986 στη Μαγιόρκα και τη διάρκεια των κοινών διακοπών της ισπανικής βασιλικής οικογένειας με την Νταϊάνα και τον Κάρολο (τους είχαν καλέσει οι πρώτοι). Τότε η Νταϊάνα ήταν μόλις 25 ετών και είχε αποκρούσει τις φήμες ότι είχαν έρθει πιο... κοντά. Είχε, ωστόσο, παραδεχθεί πως ο Χουάν Κάρλος ήταν «γοητευτικός» και πως θα μπορούσε να είναι «λίγο πολύ προσεκτικός».