30 Ιουνίου 2014

Κικίλιας: Στόχος η βελτίωση του ισοζυγίου εισερχομένων-εξερχομένων λάθρο-Σύσκεψη στο Μαξίμου

Η βελτίωση του ισοζυγίου εισερχομένων-εξερχομένων παράνομων μεταναστών αποτελεί τον κύριο στόχο της πολιτικής του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για τη μετανάστευση.

Αυτό δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας σε Διεθνή Διάσκεψη επισημαίνοντας οτι στόχος ειναι να διαμορφωθεί από το 1 εισερχόμενος προς 2 εξερχόμενους μετανάστες που ειναι τώρα, σε 1 προς 3.

Ο κ. Κικίλιας άσκησε κριτική στα κράτη-μέλη, σημειώνοντας, ότι είναι «μέτρια η συμβολή τους στην αλληλεγγύη έναντι κρατών-μελών που υφίστανται μεταναστευτική πίεση» και πρόσθεσε, ότι όσο τα κράτη-μέλη έχουν μεμονωμένα την ευθύνη για την απόδοση του καθεστώτος ασύλου και δεδομένου, ότι τα πρώτα κράτη εισόδου επιβαρύνονται με την εξέταση των αιτήσεων ασύλου, δεν πρόκειται πραγματικά να υπάρξει καταμερισμός βαρών.

Αναφερόμενος στα βήματα που κάνει η ΕΕ στη δύσκολη πορεία προς ένα Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου, ανακοίνωσε, ότι έχουν τεθεί σε ισχύ και οι πέντε προτάσεις αναδιατύπωσης, που έγιναν κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας για την προσαρμογή του νομοθετικού πλαισίου.

Εν τω μεταξύ νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την παράνομη μετανάστευση με τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, και Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Πηγή: http://www.skai.gr