30 Ιουνίου 2014

Ανοιχτό το ενδεχόμενο βελτιώσεων στο νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ

Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου που αφορούσε κυρίως το σχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ αλλά και τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πήγες για το νομοσχέδιο που αφορά στη μικρή ΔΕΗ θα υπάρξουν βελτιώσεις -  που όμως δεν αλλάζουν την ουσία του νομοσχεδίου όποτε,  όπως εκτιμούν οι ίδιες πήγες, δεν τίθεται θέμα αν θα ψηφιστεί ή όχι το νομοσχέδιο από τους βουλευτές.

«Προχωράει κανονικά», ανέφεραν σχετικά οι κυβερνητικές πηγές, και άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο μικρών βελτιώσεων, που όμως δεν αλλάζουν την ουσία του νομοσχεδίου.

Επ´ αυτού, ο κ. Βενιζέλος, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους και σε ερώτηση αν υπάρχει ανησυχία για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή, είπε ότι υπάρχει πλειάδα εγγυήσεων και θα προστεθούν κι άλλες.

Παράλληλα κυβερνητικές πήγες που ρωτήθηκαν για τις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ εκτίμησαν ότι δεν θα φθάσουμε σε ακραίες εκδηλώσεις και πως έχουν συναίσθηση της ευθύνης.

Προσθέτουν, εξάλλου, πως «δεν μπορούν να κατεβάζουν τους διακόπτες. Η κυβέρνηση θα το αντιμετωπίσει. Δεν μπορεί να βυθιστεί η χώρα στο σκοτάδι».

Πηγή: http://www.skai.gr