25 Ιουνίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Πανηγυρισμοί στην Αστόρια και την Αυστραλία

Έλληνες κάθε ηλικίας, φωνάζοντας «Ελλάς-Ελλάς» και ανεμίζοντας ελληνικές σημαίες βγήκαν στους δρόμους

Ένα μεγάλο ελληνικό γλέντι στήθηκε χθες στην Αστόρια αλλά και σε άλλες περιοχές της Νέας Υόρκης, όπου εκατοντάδες Έλληνες «ξεχύθηκαν» στους δρόμους της πόλης για να γιορτάσουν τη νίκη της Εθνικής επί της Ακτής Ελεφαντοστού με 2-1, που προκρίνει τη Εθνική Ελλάδα στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

Έλληνες κάθε ηλικίας, φωνάζοντας «Ελλάς-Ελλάς» και ανεμίζοντας ελληνικές σημαίες βγήκαν στους δρόμους, ενώ ειδικά στην Αστόρια, δεκάδες οδηγοί αυτοκινήτων χαιρετούσαν, κόρναραν, με το σήμα της νίκης στο χέρι. Μάλιστα, ακόμη και πολίτες άλλων εθνικοτήτων συμμετείχαν στους πανηγυρισμούς της Ομογένειας.

«Πρώτη φορά πανηγυρίζω για την Ελλάδα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 22χρονος φοιτητής Μιχάλης Αρβανίτης, γεννημένος στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα να πανηγυρίσει αύριο και για την πρόκριση της Αμερικής.

Ο μάγειρας Ηλίας Θεοχαρίδης από τη Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι «η Εθνική χάρισε σε όλους τους Έλληνες μια μοναδική χαρά, που έχουν τόσο ανάγκη έπειτα από τα τελευταία δύσκολα χρόνια της κρίσης».

«Είναι ωραίο αίσθημα να νιώθεις υπερηφάνεια για τη χώρα καταγωγής σου», είπε από την πλευρά της η δικηγόρος Ελίνα Βασιλειάδου.

Ο Παντελής Δομτσίδης, εργαζόμενος σε ξενοδοχείο του Μανχάταν, κρατώντας την ελληνική σημαία, είπε ότι «είναι ένας θρίαμβος για την Ελλάδα, είναι μια ιστορική πρόκριση».

Ο 14χρονος μαθητής Κρις Χρυσοστόμου τόνισε: «Ήταν ωραίο παιχνίδι και οι Έλληνες έπαιξαν πολύ καλά. Όταν η Κολομβία κέρδισε την Ελλάδα, οι Κολομβιανοί πανηγύριζαν στην Αστόρια. Τώρα, είναι η δική μας σειρά».

Σημειώνεται, πάντως, ότι πανηγυρισμοί για την επιτυχία της Εθνικής εκδηλώθηκαν και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ, όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός ομογενών, όπως στο Σικάγο, τη Βοστόνη και τη Φιλαδέλφεια.





Αυστραλία: Ξέφρενοι πανηγυρισμοί των ομογενών για την πρόκριση της Εθνικής

Μεγάλο ενθουσιασμό προκάλεσε στην ομογένεια της Αυστραλίας η νίκη-πρόκριση της εθνικής Ελλάδας στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Ο αγώνας ξεκίνησε στις έξι τα ξημερώματα (τοπική ώρα) και παρά το ψύχος που επικρατούσε, δεν ήταν λίγοι οι ομογενείς που συγκεντρώθηκαν στην «ελληνοκρατούμενη» γωνιά του Όκλι για να τον δουν όλοι μαζί.

Μετά τη νίκη οι ομογενείς ξέσπασαν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς και το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο από τα αυστραλιανά Μέσα Ενημέρωσης.

Για τη νίκη της εθνικής Ελλάδας μίλησε στο πολιτειακό κοινοβούλιο της Βικτόριας και ο ομογενής πρώην υπουργός, φιλελεύθερος βουλευτής Νίκος Κότσιρας, ο οποίος συνεχάρη τους παίκτες για την επιτυχία τους και πρότεινε στην πολιτειακή κυβέρνηση να τοποθετήσει δύο γιγαντιαίες οθόνες στον πεζόδρομο του Eaton Mall στο Όκλι, για να μπορέσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι ομογενείς να δουν εκεί τον αγώνα και να φτιάξουν «ατμόσφαιρα γηπέδου».

parapolitika.gr/naftemporiki.gr