05 Ιουνίου 2014

Ο Στουρνάρας συνάντησε την Λαγκάρντ στο Παρίσι, σε ένα ταξίδι μυστήριο

Ενα πέπλο μυστηρίου καλύπτει τη συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με την Κριστίν Λαγκάρντ στο Παρίσι, η οποία τελικά, όπως προκύπτει, πραγματοποιήθηκε.

Αν και ο υπουργός Οικονομικών, σε σχετική ερώτηση το πρωί της Πέμπτης, διέψευσε ότι...
συναντήθηκε με τη διευθύντρια του ΔΝΤ, ο Τζέρι Ράις αποκάλυψε ότι το ραντεβού πραγματοποιήθηκε. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου σε δημοσιογράφους την Πέμπτη, ο κ. Στουρνάρας έκανε ταξίδι- αστραπή στην Τρίτη στο Παρίσι, όπου και συνάντησε την κ. Λαγκάρντ υπό πλήρη μυστικότητα. Στο ραντεβού του ήταν παρών και ο Πολ Τόμσεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση αυτή η ελληνική πλευρά ζήτησε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους, ενώ οι ίδιες πηγές αποδίδουν στην ελληνική πλευρά το αίτημα για αναβολή της δημοσιοποίησης της έκθεσης Τόμσεν.

Επιβεβαίωσε τελικά τη συνάντηση και το υπουργείο Οικονομικών

Τις συναντήσεις του Γιάννη Στουρνάρα με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και τον εκπρόσωπο του Ταμείου στην τρόικα, Πολ Τόμσεν, για θέματα της ελληνικής οικονομίας, επιβεβαίωσε και το υπουργείο Οικονομικών.

Παράγοντες του υπουργείου επισήμαναν ότι οι επαφές αυτές πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο των συναντήσεων τού κ. Στουρνάρα στο Παρίσι με τεχνοκράτες άλλων κρατών για θέματα Ecofin και εκκρεμοτήτων της ελληνικής προεδρίας.