25 Ιουνίου 2014

Ανεξέλεγκτα δρουν αθλητικές ομοσπονδίες

Ανεξέλεγκτα συνεχίζουν να δρουν ορισμένες αθλητικές ομοσπονδίες εκθέτοντας ανεπανόρθωτα την Πολιτική ηγεσία του αθλητισμού και βάζοντας σε κίνδυνο αθλητές διεθνούς επιπέδου.
Ο λόγος για την Κολυμβητική Ομοσπονδία και τον πρόεδρό της Δημήτρη Διαθεσόπουλο που διοργάνωσαν διεθνές τουρνουά πόλο γυναικών σε κολυμβητήριο που δεν έχει άδεια για φιλοξενία αγώνων παρά μόνο για προπονήσεις.

Το διεθνές τουρνουά «Θέτις Καπ» πραγματοποιήθηκε το τριήμερα 20-22 Ιουνίου στο ιδιόκτητο κολυμβητήριο του ΑΝΟ Γλυφάδας με την συμμετοχή των Εθνικών ομάδων της Ελλάδας, την Ολλανδίας, της Κίνας και της Ουγγαρίας. Το παρών μάλιστα έδωσαν και μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας όπως και εκατοντάδες θεατές που βέβαια δεν γνώριζαν ότι η εγκατάσταση στερείται άδειας φιλοξενίας επίσημων αγώνων αφού οι άνθρωποι του συλλόγου παλεύουν μήνες για να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Ιδιάιτερα μετά το άτυχο συμβάν σε λουν πάρκ που στοίχησε τη ζωή ενός παιδιού.

Αυτό βέβαια το γνώρισε η Ομοσπονδία που δεν επιτρέπει από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα να γίνει κανένας επίσημος αγώνας στο κολυμβητήριο λόγω της συγκεκριμένης έλλειψης.

Ως δια μαγείας όμως το κολυμβητήριο μπόρεσε να φιλοξενήσει αγώνες και μάλιστα διεθνούς επιπέδου και ούτε γάτα ούτε ζημιά . Με δυο λόγια η Κολυμβητική Ομοσπονδία ως κράτος εν κράτει πήρε τα κλειδιά από το ανήμπορο να αντιδράσει σωματείο και με το μαγικό ραβδάκι του προέδρου της το έχρισε κατάλληλο.

Ουδείς βέβαια μπορεί να φανταστεί τι θα γινόταν αν συνέβαινε το παραμικρό κατά την διάρκεια του τουρνουά. Ευτυχώς για όλους , τέλος καλό όλα καλά και ακόμα καλύτερα για την Ομοσπονδία που έδειξε για ακόμη μια φορά την δύναμή της προς την Πολιτεία