18 Ιουνίου 2014

Επική καταγγελία Λαφαζάνη προκάλεσε γέλιο μέχρι και στον Δραγασάκη

Την επιδίωξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «μαζέψει» 121 ψήφους για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας εντοπίζει ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης πίσω από το θέμα που έγειρε απροσδόκητα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης για τη σειρά που θα μιλούν οι κοινοβουλευτικές ομάδες!

Ειδικότερα, οι πρόσφατες μαζικές ανεξαρτητοποιήσεις κατέστησαν την ΚΟ των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών 5η δύναμη μπροστά από τις ΚΟ των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ. Το γεγονός αυτό ενεργοποιεί τις διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής που σχετίζονται με την σειρά που πρέπει να τοποθετούνται τα κόμματα στην Ολομέλεια και στις συνεδριάσεις. Το ζήτημα συζητήθηκε στην Διάσκεψη των Προέδρων όπου αποφασίστηκε να τηρηθεί το γράμμα του Κανονισμού, να αλλάξει δηλαδή η σειρά των ομιλητών έως ότου γνωμοδοτήσει σχετικά η επιστημονική υπηρεσία.

Στην Ολομέλεια όμως ο κ. Λαφαζάνης κατήγγειλε την απόφαση προκαλώντας την αντίδραση ακόμα και του προεδρεύοντα Γιάννη Δραγασάκη.

Πέραν αυτού ο κ. Μεϊμαράκης σε παρέμβασή του εξήγησε ότι «ο Πρόεδρος δεν κάνει αυθαίρετες κινήσεις» ενώ σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες σημείωσε ότι δεν έχει πρόθεση να ζημιώσει καμία ΚΟ υπενθυμίζοντας ότι χάρη στις δικές του ενέργειες αντιμετωπίστηκε το ζήτημα για το πώς θα τοποθετηθούν οι βουλευτές στα έδρανα της Ολομέλειας. Πέραν αυτού συνεργάτες του Προέδρου εκτιμούν ότι πίσω από τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρύβεται η επιδίωξή τους να προσεγγίσουν τους άλλους βουλευτές της αντιπολίτευσης προκειμένου να συγκεντρώσουν τις 121 ψήφους και να αποτρέψουν την δημιουργία προεδρικής πλειοψηφίας.