13 Ιουνίου 2014

ΑΥΤΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ! "Να μας πει ο Γιούνκερ σε ποιο ψηφοδέλτιο ήταν…"

Αν και αν του τον είχε ακουμπήσει θα έπρεπε να του άρεσε σαν Άγγλος αδερφή που είναι...

Ο Ντέιβιντ Κάμερον ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με φόντο την προεδρία της Κομισιόν.

Σε άρθρο του που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung και μεταφέρει η Deutsche Welle ο Ντέιβιντ Κάμερον αναλύει τα επιχειρήματά του αμφισβητώντας καταρχήν τη διαδικασία που τηρήθηκε, ο νικητής των εκλογών να θεωρείται δηλαδή και υποψήφιος για την Κομισιόν.
«Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι δεν πήγαν καν να ψηφίσουν. Η συμμετοχή στα περισσότερα κράτη-μέλη μειώθηκε. Το όνομα του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν ήταν σε κανένα ψηφοδέλτιο. Ακόμη και στη Γερμανία, που προβλήθηκε περισσότερο το μοντέλο των επικεφαλής των κομμάτων μόνο ένα 15% γνώριζε ότι ο Γιούνκερ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου», γράφει ο Κάμερον για να σημειώσει την παράλειψη του πρώην πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου να επισκεφθεί και τα 28 κράτη-μέλη. «Οι πολίτες που πήγαν να ψηφίσουν, ήθελαν να εκλέξουν τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και όχι τον πρόεδρο της Κομισιόν, ο Γιούνκερ δεν ήταν υποψήφιος και δεν εξελέγη από κανένα».

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός τονίζει επίσης ότι ο μελλοντικός πρόεδρος της Κομισιόν θα πρέπει να είναι σε θέση να εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις που να ενισχύουν την ανάπτυξη και την απασχόληση. «Θα πρέπει να δέχεται ότι καμιά φορά τα πράγματα στην Ευρώπη ρυθμίζονται καλύτερα σε εθνικό επίπεδο… Tο μέλλον της ΕΕ βρίσκεται σε κίνδυνο, ή θα μεταρρυθμιστεί η Ευρώπη ή θα καταποντιστεί».

Ο Κάμερον επικρίνει και τις συνεννοήσεις μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων. «Οι δύο μεγάλες παρατάξεις κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα έστειλαν επικεφαλής υποψηφίους στο προσκήνιο και μετά τις εκλογές στο παρασκήνιο, συμφώνησαν να ταχθούν υπέρ του υποψηφίου της παράταξης με τις περισσότερες ψήφους».