25 Ιουνίου 2014

ΚΛΑΙΩ! Πάλι τους πήραν στο κυνήγι τους ΣΥΡΙΖΑίους οι ΑΕΚτζήδες

Στη Ν. Φιλαδέλφεια πέφτει ξύλο κάθε μέρα και η Δούρου κάνει την πάπια

Δείτε το μαύρο δάκρυ που χύνουν όταν οι ίδιοι βιώνουν στο πετσί τους τη χούντα που ασκούν όταν καταλαμβάνουν δημόσιους χώρους ή πανεπιστήμια ή όταν κλείνουν δρόμους... 

Αντιγράφω από το tvxs του ΣΥΡΙΖΑίου  Κούλογλου:

Αναβλήθηκε λόγω τραμπουκισμών και πάλι η συζήτηση για το γήπεδο της ΑΕΚ
 
Εκ νέου αναβλήθηκε η χθεσινή συζήτηση για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας και την προστασία του Άλσους Φιλαδέλφειας, στην οποία είχαν καλέσει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Άρης Βασιλόπουλος, και ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης. Για ακόμη μια φορά οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ, που ήταν συγκεντρωμένοι στο πεζοδρόμιο, μπήκαν στον χώρο της εκδήλωσης και άρχισαν να προπηλακίζουν κατοίκους και να φωνάζουν συνθήματα.

Τελικώς, υπό τον φόβο των επεισοδίων - υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή οι οπαδοί επιτέθηκαν και πάλι με πέτρες σε πολίτες τραυματίζοντάς τους και έκαψαν τον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο "Στρούγγα" - η συζήτηση αναβλήθηκε. Είναι η τέταρτη φορά σε έναν μήνα που ματαιώνεται προγραμματισμένη συζήτηση για το Ρυθμιστικό, αλλά η πρώτη φορά που ματαιώνεται συζήτηση στην οποία καλούν εκλεγμένες δημοτικές αρχές.

«Ζούμε μαύρες μέρες για τη δημοκρατία στην πόλη μας. Θυμίζουν τις πιο σκοτεινές εποχές μετά τον εμφύλιο. Να μην μπορεί να οργανωθεί μια συζήτηση χωρίς ισχυρή αστυνομική παρουσία. Έχει τεράστια ευθύνη η Αστυνομία, με την οποία υπήρχε συνεννόηση να υπάρχει μια κλούβα στο σημείο», δήλωσε ο δήμαρχος, Άρης Βασιλόπουλος στην Εφημερίδα των Συντακτών.

«Οι μέρες θυμίζουν χούντα. Κινδυνεύει το Άλσος και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε μια συζήτηση. Αυτό πρέπει να τελειώσει και πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και η πλευρά της ΑΕΚ και η Αστυνομία και να πάρει θέση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το ιδιότυπο φασιστικό καθεστώς που δεν επιτρέπει τη συνάθροιση και τη συζήτηση στην πόλη μας, το οποίο δεν είναι τυχαίο ότι έσπευσε να το επικροτήσει η Χρυσή Αυγή», πρόσθεσε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει «με τον πλέον απερίφραστο τρόπο τις τραμπούκικες ενέργειες και πρακτικές τις οποίες χρησιμοποιούν υποκινούμενες ομάδες που εμφανίζονται ως οπαδοί της ΑΕΚ και που σκοπό έχουν να τρομοκρατήσουν το λαό της Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας. Τέτοιες ενέργειες στρέφονται ευθέως κατά της Δημοκρατίας, καταπατούν θεμελιώδεις πολιτικές ελευθερίες και στοχεύουν στη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης. Η δημοκρατία δεν φιμώνεται, δεν τρομοκρατείται».