10 Ιουνίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Στουρνάρας: Τα πρωινά με "στόλιζε" ο Πρωθυπουργός-Χαρδούβελης: Tο εισόδημα του πολίτη κάπου πρέπει να αρχίσει να βελτιώνεται

Συγκινημένος εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι τα πλεονάσματα δεν είναι επίτευγμα μόνο του υπουργείου Οικονομικών και της κυβέρνησης αλλά όλων των πολιτών.
"Πήραμε μέτρα που καμία κυβέρνηση δεν θα ήθελε να πάρει" είπε και πρόσθεσε ότι οι στόχοι επιτεύχθηκαν με δουλειά και πολιτικό κόστος.

Τόνισε επίσης ότι "θα τα καταφέρουμε σύντομα να αφήσουμε πίσω μας τα μνημόνια" και αναφέρθηκε στις επόμενες επόμενες προκλήσεις με έμφαση στη βιωσιμότητα του χρέους.

Το σούσι του Στουρνάρα και τα σουβλάκια του Σταϊκούρα

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε δεν έκρυψε τη συγκίνησή του. "Φευγω συγκινημένος" είπε και συμπλήρωσε πως το υπουργείο ήταν σπίτι του. Ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες τους και ειδικά τον Πρωθυπουργό για τον οποίο ανέφερε ότι δεν τον γνώριζε αλλά μετά από δυο χρόνια στενής συνεργασίας βρήκε στο πρόσωπό του ένα στενό φίλο παρά το "στόλισμα" που άκουγε τα πρωινά όταν έβλεπε τις εφημερίδες όπως είπε με χιούμορ ο Γιάννης Στουρνάρας.

Τέλος αναφέρθηκε στα ατελείωτα βράδια που πέρασαν στο υπουργείο λέγοντας: "τελικά παρά τα βάσανα, παρά τα ξενύχτια περάσαμε ωραία, με χιούμορ, με καλή διάθεση, με το σούσι εγώ με τα σουβλάκια ο Σταικούρας..."

Δείτε το βίντεο από το MEGA


Χαρδούβελης: Θα συνεχίσουμε το έργο χωρίς αλλαγή στη φιλοσοφία

«Θα συνεχίσουμε το έργο σας χωρίς αλλαγή στη φιλοσοφία», ανέφερε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης κατά τη τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου, με τον Γιάννη Στουρνάρα να τον ευχαριστεί για τη διαβεβαίωση.

Ο κ. Χαρδούβελης συνεχάρη τον προκάτοχό του καθώς όπως είπε «αυτά τα δύο χρόνια που πέρασε δεν ήταν εύκολα, ήταν τα πιο δύσκολα».

«Προερχόμενος από τον ιδιωτικό τομέα τα έβλεπα απ’ έξω και έλεγα, "πω πω, αυτός ο άνθρωπος προλαβαίνει και κοιμάται"», είπε χαρακτηριστικά.

«Η οικονομία σταθεροποιείται πια. Δεν είμαστε εκεί που ήμασταν πριν από δύο χρόνια. Τώρα τα πράγματα βελτιώνονται. Θα μπούμε σε έναν ενάρετο κύκλο και χρέος μας είναι να τον σπρώξουμε ακόμα πιο γρήγορα για το 2015», σημείωσε.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι τους επόμενους μήνες θα δούμε την ανάκαμψη να έρχεται επιτέλους και στους αριθμούς τόνισε ότι «θα το δουν και οι Έλληνες στα εισοδήματά τους».

«Επιτυγχάνεται μία σταδιακή αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας προς τις εξαγωγές. Χρειαζόμαστε να συνεχίσουμε να είμαστε αξιόπιστοι για να αλλάξει η πορεία των επενδύσεων», υπογράμμισε ο κ. Χαρδούβελης και συμπλήρωσε:

«Πρέπει να σκεφτούμε ότι το εισόδημα του πολίτη κάπου πρέπει να αρχίσει να βελτιώνεται».

«Η ελληνική οικονομία έχει ακόμα προβλήματα, δεν πρέπει να τα αγνοούμε, πρέπει να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις να διευκολύνουμε την ελληνική οικογένεια», επεσήμανε και πρόσθεσε:

«Η κάθε οικογένεια έχει υποστεί αυτή την ύφεση. Όλοι μας υποφέρουμε. Αυτή η πτώση του ΑΕΠ δεν είναι μόνο στα νούμερα. Εδώ όμως στο υπουργείο πρέπει να δούμε τα νούμερα και πρέπει να επιμείνουμε ότι οι προϋπολογισμοί μας ισοσκελίζονται».

«Πρέπει επιτέλους να κάνουμε αυτό που θέλουμε εμείς και όχι αυτό που μας λέει η τρόικα μόνο. Καλή είναι η τρόικα όταν βάζει έναν μπούσουλα εμείς όμως πρέπει να τη συμπληρώσουμε με αυτά που θέλουμε να κάνουμε ως χώρα», ανέφερε.

Επίσης τόνισε ότι «πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε», λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η μεν αριστερά να καταλάβει ότι καλό θα ήταν σε αυτά που λέει να υπάρχει ένας προϋπολογισμός και η δεξιά να ξεφύγει από τον ατομικισμό, να σκεφτεί το κοινωνικό σύνολο, την οικογένεια και τον καθένα».

«Είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα. Πιστεύω ότι σε αυτή την εποχή δεν υπάρχουν διαχωρισμοί. Υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν  και άνθρωποι που κάθονται στην μπάντα. Εμείς εδώ θα δουλέψουμε, δεν θα φωνάξουμε πολύ απλώς θα δουλέψουμε. Ελπίζουμε τελικά να τα καταφέρουμε», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο από το MEGA