07 Ιουλίου 2014

Σκηνές φρίκης στην Κίνα: Στις φλόγες τυλίχθηκαν 80 επιβάτες λεωφορείου (VIDEO)

Την φωτιά έβαλε ένας από τους επιβάτες
  
Χάος και πανικός επικράτησε σε ένα λεωφορείο στην Κίνα, όταν εμπρηστής έβαλε φωτιά στο εσωτερικό του, ενώ το όχημα ήταν εν κινήσει μεταφέροντας 80 άτομα. Δεκάδες επιβάτες τραυματίστηκαν με σοβαρά εγκαύματα. 
Το περιστατικό έγινε στην πόλη Χανγκζού και η αστυνομία μιλά για τρομοκρατικό χτύπημα. Οι στριμωγμένοι επιβάτες δεν αντιλήφθηκαν τις κινήσεις του εμπρηστή παρά μόνο όταν ήταν αργά. Ο άνδρας έριξε διαλυτικό μπογιάς στο πάτωμα του οχήματος και άναψε φωτιά, δίπλα στους ανυποψίαστους ανθρώπους. 

Οι φλόγες εξαπλώθηκαν αμέσως και στο όχημα επικράτησε πανικός, με τους επιβάτες να προσπαθούν να πλησιάσουν τις πόρτες. Πολλοί από αυτούς όμως παγιδεύτηκαν στη φωτιά που πήρε αμέσως διαστάσεις σε ολόκληρο το λεωφορείο. 

Τουλάχιστον 30 άτομα τραυματίστηκαν και σύμφωνα με την αστυνομία ανάμεσά τους είναι και ο ύποπτος, ο οποίος έχει τα πιο σοβαρά εγκαύματα καθώς εγκλωβίστηκε και ο ίδιος στις φλόγες. Ο εμπρηστής νοσηλεύεται μαζί με άλλους 23 από τους επιβάτες. 

Η κατάσταση θα μπορούσε να είναι πολύ πιο δραματική, αλλά ευτυχώς για τους εγκλωβισμένους οι οδηγοί των διερχόμενων αυτοκινήτων σταμάτησαν και με πυροσβεστήρες ανά χείρας προσπάθησαν να σβήσουν τις φλόγες και έσπασαν τα παράθυρα του λεωφορείου για να βοηθήσουν τους επιβάτες να βγουν από το όχημα.