15 Ιουλίου 2014

ΦΩΤΟ: Επικό πρωτοσέλιδο βραζιλιάνικης εφημερίδας: «Μέσι, ρούφα το»

Μια χαρά κάνουν και τους δουλεύουν. Οι Βραζιλιάνοι πολύ πιο τίμιοι και καθαροί δεν έχουν ρίξει τόσο ξύλο που έριξαν οι Αργαντίνοι στον τελικό, σε όλα τα μουντιάλ που έχουν παίξει...

Η κόντρα μεταξύ Βραζιλιάνων και Αργεντίνων είναι γνωστή και ήταν αναμενόμενο μαζί με τους Γερμανούς να πανυγηρίσουν και οι Βραζιλιάνοι για την ήττα της Αργεντινής. Έτσι και το πρωτοσέλιδο της Βραζιλιάνικης εφημερίδας «Aqui Pe» είναι ιδιαίτερα σκληρό.

Συγκεκριμένα το εν λόγω πρωτοσέλιδο απεικονίζει έναν Γερμανό παίκτη που...
κρατάει το τρόπαιο με τρόπο που παραπέμπει σε ανδρικό μόριο ενώ ο τίτλος που συνοδεύει την φωτογραφία του εξωφύλλου είναι «Μέσι, ρούφα το»!


Τα πικρόχολα σχόλια της εφημερίδας δεν σταματούν μόνο στη φωτογραφία και τον τίτλο.Η εφημερίδα «Aqui Pe» γράφει χαρακτηριστικά «Πες μου πώς νιώθεις, Αργεντινή. Που πανηγύρισες τις ήττες μας 7-1 από τη Γερμανία και 3-0 από την Ολλανδία. Που νομίζεις ότι ο Πελέ είναι χειρότερος από τον Μαραντόνα. Που φαντάστηκες ότι θα δεις τον Μέσι να σηκώνει την κούπα σε γεμάτο Μαρακανά. Υποφέραμε, αλλά στο τέλος το απολαύσαμε. Η Γερμανία κέρδισε τον τέταρτο τίτλο της στην παράταση με 1-0. Με κάθε τιμή. Αδέρφια, παραμένουμε οι μόνοι που έχουμε πέντε».