08 Ιουλίου 2014

ΣΟΦΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ! Πάγκαλος: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να σταματήσει να υπάρχει

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος… ταράζει και πάλι τα νερά, καθώς μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM έβαλε στο… χρονοντούλαπο της ιστορίας το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει, καθώς έχει κάνει την διαδρομή του!

«Η άποψή μου είναι ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να σταματήσει να υπάρχει. Έκανε μια ιστορική διαδρομή. Τα κόμματα δεν είναι αιώνια, απαραβίαστα και θρησκευτικές έννοιες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος.

Πάντως ο πρώην υπουργός ξεκαθάρισε ότι η θέση του αυτή αφορά για τις επόμενες εκλογές και πως τώρα πρέπει να συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση.

«Δεν είναι απαραίτητο για να ευδοκιμήσει η Ελλάδα και η δημοκρατία, να υπάρχει ένα ΠΑΣΟΚ που θα έχει ως ηγέτες τον κ. Σκανδαλίδη και την κ. Γεννηματά» είπε ο κ. Πάγκαλος, διευκρινίζοντας πως αναφέρεται στα συγκεκριμένα πρόσωπα επειδή οι τοποθετήσεις τους στο Πολιτικό Συμβούλιο φιλοξενούνται σε δημοσιεύματα του Τύπου.

Για την λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, τόνισε ότι μόνα τους τα καταστήματα θα πρέπει να αποφασίζουν ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά και το κράτος να επιβλέπει μόνο την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.

Παράλληλα, υπογράμμισε για τους επιχειρηματίες που ισχυρίζονται ότι θα βάλουν λουκέτο με αυτήν την ρύθμιση.

«Τι μας ενδιαφέρει; Όποιος έχει αυξημένο κόστος λειτουργίας να κλείσει. Επιχείρηση δεν είναι; Το κράτος πρέπει να προστατεύει τους μισθωτούς, τους ανέργους, τους ηλικιωμένους, τους συνταξιούχους τους αρρώστους, όχι όσους έχουν επιχείρηση».

Ο πρώην υπουργός επιτέθηκε στον Νίκο Φωτόπουλο με αφορμή το σκίσιμο του φύλλου επιστράτευσής του επισημαίνοντας πως «ούτως ή άλλως δεν έχει δουλειά, γυρνά από δω και από κει και κάνει συνδικαλισμό» όπως άλλωστε προβλέπει και ο νόμος που θεσπίστηκε επί ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε και στον περιβόητο… κροκόδειλο της Κρήτης. Υπογράμμισε ότι δεν πρέπει τον πιάσουν, αλλά να του βρουν μια…θηλύκια και να γίνει έτσι το… ζεύγος η ατραξιόν της περιοχής!