02 Ιουλίου 2014

Ο Σαρκοζί “απάντησε” με τηλεοπτικό διάγγελμα: Είμαι σοκαρισμένος. Προσπαθούν να με εξευτελίσουν!

Με τηλεοπτικό του συνέντευξη στο Europe 1, το βράδυ της Τετάρτης, ο Νικολά Σαρκοζί πήρε θέση για τη δικαστική του περιπέτεια.

Ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας δήλωσε σοκαρισμένος, αλλά και αθώος, σημειώνοντας πως “προσπαθούν να με εξευτελίσουν”.
Ανέφερε ακόμη πως οι λόγοι της διώξής του είναι “πολιτικοί”. Αρνήθηκε κάθε κατηγορία και υπογράμμισε πως ο πραγματικός λόγος που διώκεται είναι επειδή “κάποιοι θέλουν να αμαυρώσουν τη φήμη του”.

Αυτά είναι τα βασικά αποσπάσματα της συνέντευξης του Σαρκοζί, τα οποία δόθηκαν ως μία… πρόγευση πριν από ολόκληρη τη συνέντευξη που θα μεταδοθεί σε λίγη ώρα στη Γαλλία.


Το χρονικό της δικαστικής του περιπέτειας και η μαραθώνια απολογία

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρέθηκε από το πρωί της Τρίτης υπό “κράτηση”, δηλαδή περιορισμό, και οι Αρχές τον ανέκριναν για πολλές ώρες, σχετικά με τη γνωστή υπόθεση απάτης με τη Λιλιάν Μπετανκούρ. Έπειτα από τη μαραθώνια κατάθεσή του ο Σαρκοζί οδηγήθηκε στους δικαστές.

Ο Εισαγγελέας αποφάσισε να διατάξει πλήρη και εξονυχιστική έρευνα για την υπόθεση του Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, την περίοδο που ήταν Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο Νικολά Σαρκοζί άσκησε αθέμιτη επιρροή στη Λιλιάν Μπετανκούρ, για να την εκμεταλλευτεί οικονομικά.

Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα… σκληρή για τον πρώην Γάλλο πρόεδρο, καθώς η ανάκριση έχει διαρκέσει για περισσότερες από 13 ώρες!

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως ένας από τους δικαστές που εμπλέκονται στην υπόθεση και φαίνεται να βοήθησε τον Σαρκοζί, δίνοντάς του πληροφορίες, παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα. Το ίδιο συνέβη και με τον δικηγόρο του.

Να σημειώσουμε πως είναι η πρώτη φορά που πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας της Γαλλίας βρίσκεται υπό κράτηση. Τα γαλλικά ΜΜΕ σημειώνουν πως πολλοί υποστηρικτές του στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης, ενώ θεωρούν πως ο Σαρκοζί θα βγει ενισχυμένος από την άλλη διαδικασία.

Η Liberation σημειώνει, πάντως, με… νόημα πως ο Νικολά Σαρκοζί θα επιχειρήσει να παίξει το ρόλο του θύματις, ενόψει της επιθυμίας του να είναι εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος.

http://ysterografa.gr