02 Ιουλίου 2014

“Η Ελλάδα επιστρέφει στις προτιμήσεις των Γερμανών τουριστών”

Η Ελλάδα επιστρέφει στις προτιμήσεις των Γερμανών τουριστών, αναφέρει το γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche, σύμφωνα με δημοσίευμα της ελληνικής υπηρεσίας της Deutsche Welle.
«Ελλάδα, η επιτυχία του καλοκαιριού» είναι ο τίτλος του άρθρου του γερμανικού περιοδικού, στο οποίο επισημαίνεται ότι η Ελλάδα, η οποία δεν είχε μεγάλη ζήτηση τα τελευταία χρόνια λόγω απεργιών και διαδηλώσεων, αλλά και περιορισμένου αριθμού πτήσεων, επιστρέφει στις προτιμήσεις των Γερμανών τουριστών.

«Όπως σημειώνει πολύ χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του τουριστικού ομίλου TUI, Κρίστιαν Κλέμενς, οι τουριστικοί προορισμοί στην Πελοπόννησο σπάνε ρεκόρ» ενώ μόνο η TUI, που είναι ο μεγαλύτερος τουριστικός όμιλος της Γερμανίας, αναμένεται να σπάσει φέτος, και για πρώτη φορά, το φράγμα των 400.000 τουριστών που θα μεταφέρει στην Ελλάδα.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στον μεγάλο ανταγωνιστή τής TUI, την Thomas Cook, για την οποία μπορεί η Μαγιόρκα να παραμένει ο δημοφιλέστερος προορισμός, ωστόσο ακολουθούν άμεσα Τουρκία και Ελλάδα, με «απόλυτη τάση» για τη χώρα, την Κω και την Κέρκυρα. Λόγω της ζήτησης μάλιστα ο εν λόγω όμιλος επιμήκυνε τη φετινή τουριστική περίοδο κατά τρεις εβδομάδες, προσφέροντας τουριστικά πακέτα μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου.