16 Ιουλίου 2014

Ο Άδωνις και… οι ανύπαρκτοι

Η περίπτωση του Άδωνη Γεωργιάδη είναι σίγουρα ξεχωριστή.

Ο πρώην υπουργός Υγείας και σημερινός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, διέγραψε μια δύσκολη πολιτική διαδρομή, από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό στη Συγγρού.

Πάντοτε συγκρουσιακός, με ξεκάθαρο ωστόσο και συνεπή λόγο, έχει φανατικούς υποστηρικτές αλλά και επικριτές. Σε κάθε περίπτωση, δεν σε αφήνει αδιάφορο, πολύ περισσότερο δεν περνάει απαρατήτητος.

Την περίοδο που ήταν Υπουργός Υγείας, ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν ο πλέον ένθερμος υποστηρικτής της προώθησης των μεταρρυθμίσεων που συνεπαγόταν το Μνημόνιο, ενώ και σήμερα, εκτός κυβερνητικού σχήματος πλέον, δίνει μάχες χαρακωμάτων στα ΜΜΕ αλλά και στο διαδίκτυο, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Συγγρού πλέον.
Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης βιώνει μια μάλλον ευδιάκριτη “μοναξιά”, καθώς εκτός από τον ίδιο, ελάχιστοι ακόμη βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δίνουν τη μάχη υπεράσπισης του κυβερνητικού έργου στα ΜΜΕ.  Γι’ αυτό και στα πάνελ, ειδικά των τηλεοπτικών εκπομπών, βλέπει κανείς διαρκώς… τους ίδιους.

Η πραγματικότητα αυτή, η οποία είχε διαπιστωθεί και πριν από τις διπλές εκλογές του Μαϊου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δυσκολεύει εκ των πραγμάτων την προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά και της κυβέρνησης, να περάσουν σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται, ξεκάθαρα και συγκεκριμένα πολιτικά μηνύματα, απέναντι στην πίεση που ασκεί η Αντιπολίτευση.

http://ysterografa.gr