05 Ιουλίου 2014

Παράνομη η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ-Ανοιχτό το εθνικό τυπογραφείο για το ενδεχόμενο της επίταξης

[Μ'αυτή τη φάτσα προσλήφθηκε ο Φωτόπουλος στη ΔΕΗ... για να καταλάβετε τα προσόντα του τότε πρασινοφρουρού και σημερινού ΣΥΡΙΖΑίου]

Παράνομη έκρινε το Πρωτοδικείο της Αθήνας την απεργία στη ΔΕΗ, σε μια μαραθώνια συνεδρίαση. Παράλληλα, έχει κρίνει καταχρηστικά κάποια από τα αιτήματα της κινητοποίησης των εργαζομένων.

Σημειώνεται ότι οι συνδικαλιστές δηλώνουν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις άσχετα με την απόφαση της δικαιοσύνης.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να προχωρήσει στο μέτρο της επίταξης. Για αυτό άλλωστε, κρατά ανοιχτό για το Σαββατοκύριακο το Εθνικό Τυπογραφείο, με απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη, ώστε να επιδοθούν τα φύλλλα επίταξης.

Νωρίτερα, ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης αππαντώντας σε ερώτηση αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε επιστράτευση των απεργών, ο υπουργός απάντησε ότι «αναμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου» και πρόσθεσε: «η κυβέρνηση είναι πάντα έτοιμη για όλα».

«Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι αυτό ακριβώς που ισχύει σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ή στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες και ιδιαίτερα εφαρμόζεται στην Ευρώπη, ότι δηλαδή το να υπάρχει ανταγωνισμός στην αγορά ενέργειας είναι πάντα προς όφελος του τελικού καταναλωτή, είτε είναι των νοικοκυριών, είτε είναι ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας», ανέφερε ο Γιάννης Μανιάτης.

Μετά την δικαστική απόφαση που κρίνει παράνομη την απεργιακή κινητοποίηση, αναμένεται να πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση της ΓΕΝΟΠ προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

ΔΕΗ: Περιμένουμε πλήρη συμμόρφωση

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ: "Με σημερινή απόφασή του το Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αγωγή της ΔΕΗ ΑΕ και κήρυξε τις απεργίες της ΓΕΝΟΠ και του Σπάρτακου ως παράνομες και διέταξε την άμεση διακοπή τους. Η ΔΕΗ ΑΕ αναμένει την πλήρη συμμόρφωση προς τη δικαστική απόφαση".

Ανοιχτό το εθνικό τυπογραφείο για το ενδεχόμενο της επίταξης

Στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι δεν συμμορφωθούν με την απόφαση του δικαστηρίου, τότε η κυβέρνηση είναι έτοιμη να τους επιστρατεύσει.

Οι συνδικαλιστές δηλώνουν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις άσχετα με την απόφαση της δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση κρατά ανοιχτό για το Σαββατοκύριακο το Εθνικό Τυπογραφείο για το ενδεχόμενο της επίταξης. Μόλις ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου θα υπάρξει έκτακτη γενική συνέλευση της ΓΕΝΟΠ προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση της.