02 Ιουλίου 2014

Γελάνε και τα μπετά στο Μαξίμου με τις δηλώσεις του αντάρτη της πλάκας Στυλιανίδη

[Πικραμένα ανθρωπάκια που βγήκαν στο ανάρτικο επειδή δεν έγιναν υπουργοί... ονειρεύονται επιστροφή Καραμανλή για ορμήσουν πάλι στις καρέκλες... Αυτό που δεν ξέρουν όμως είναι ότι ο Καραμανλής αν επιστρέψει θα επιστρέψει μετά από απόφαση του λαού της ΝΔ και το σίγουρο είναι ότι ο λαός της ΝΔ που τον εκτιμά δεν τον θέλει να επιστρέψει με τα ίδια ρετάλια και καραγκιόζηδες... μεχρι τότε τα γατάκια να μην ξεχνάνε ότι ο Καραμανλής ψηφίζει τα πάντα όλα και στηρίζει όπως μπορεί Σαμαρά]

Νέο κύκλο πολιτικών σεναρίων, αλλά και νέες αιτίες δυσφορίας στο Μαξίμου, προκάλεσαν οι χθεσινές αναφορές του κ. Ευρ. Στυλιανίδη για το ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης, αλλά και για τον ρόλο του κ. Κ. Καραμανλή, τον οποίο ο ίδιος αποκάλεσε «χρυσή πολιτική εφεδρεία».

Ενα 24ωρο μετά τις αναφορές του κ. Δ. Αβραμόπουλου στο ενδεχόμενο «μεγάλου συνασπισμού», εάν το απαιτήσει το εκλογικό αποτέλεσμα, που προκάλεσαν εκνευρισμό στο πρωθυπουργικό περιβάλλον και είχαν ως αποτέλεσμα τη διευκρινιστική δήλωση του υπουργού Εθν. Αμυνας, ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε (90,1) πως «η Ν.Δ. με τις κατάλληλες κινήσεις θα παρατείνει τον κυρίαρχο ρόλο της στην κεντρική πολιτική σκηνή... αν όμως δεν το πετύχει αυτό, τότε εκτιμώ ότι μια οικουμενική συνεργασία των κομμάτων θα μπορούσε να δώσει λύσεις». Σε άλλη ερώτηση, δε, για τον ρόλο του πρώην πρωθυπουργού, σχολίασε: «Δεν μπορώ να μιλήσω εξ ονόματός του. Αποτελεί όμως μια χρυσή πολιτική εφεδρεία. Αν θα πρέπει να αξιοποιηθεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας ή σε πιο ενεργό πόστο της πολιτικής, είναι κάτι που θα το αποφασίσει ο ίδιος. Είναι πολύτιμος ακόμη και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Είναι έμπειρος και μπορεί να βοηθήσει».

Οι δηλώσεις Στυλιανίδη, ο οποίος «χαρτογραφείται» στην ομάδα των «καραμανλικών», αντιμετωπίστηκαν με διάθεση απαξίωσης από πηγές του Μεγάρου Μαξίμου. «Στα σενάρια περί συγκυβέρνησης ή οικουμενικής απάντησε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. τα έχει ήδη απορρίψει), τα υπόλοιπα δεν αφορούν την κυβέρνηση που συνεχίζει κανονικά το έργο της», σημείωναν.

Τα σενάρια εκλογών ή ενεργοποίησης στελεχών όπως ο κ. Κ. Καραμανλής, ο οποίος, πάντως, τονίζει σε συνομιλητές του την ανάγκη στήριξης της κυβέρνησης, είναι σαφές ότι αντιμετωπίζονται ως υπονομευτικές κινήσεις από συνεργάτες του πρωθυπουργού, σε μία περίοδο που η κυβέρνηση έχει επικεντρωθεί στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων με την τρόικα, αλλά και στη διεκδίκηση της ελάφρυνσης του χρέους.

Στο παρασκήνιο, στελέχη που αυτοτοποθετούνται στον «καραμανλικό» χώρο δεν έχουν εγκαταλείψει το σενάριο επανόδου του πρώην πρωθυπουργού, ως του προσώπου που θα ενώσει, εκ νέου, την Κεντροδεξιά και, συνεπώς, θα βάλει τέλος στην πολυδιάσπαση των κομμάτων. Ως προς τον πρώην πρωθυπουργό, μοιάζει να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στα σχετικά σενάρια και με απόλυτη βεβαιότητα αυτά που θα τον ήθελαν διάδοχο του κ. Κάρ. Παπούλια.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ