08 Ιουλίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Διαμαντόπουλος για Ξηρό: «Εννοούμενος ως τρομοκράτης από το Σύνταγμα και από το νόμο»-Του απάντησε ο Τζαμτζής

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η ενέργεια βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δώσουν άδεια στους γονείς των φυλακισμένων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» προκειμένου να μπουν στη Βουλή και να παρακολουθήσουν από τα θεωρεία της, τη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που προωθεί τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Ένταση μεταξύ Αθανασίου - Κωνσταντοπούλου

Την ένταση πυροδότησε ακόμα περισσότερο και η αναφορά του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, που μιλώντας για τον Σάββα Ξηρό, υποστήριξε ότι «μάρτυρες πήγαν βουλευτίνα και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε έναν άνθρωπο που έχει 97% αναπηρία, με προβλήματα υγείας πολλά από τα οποία προκλήθηκαν μέσα στην φυλακή. Γιατί; Διότι ο εννοούμενος ως τρομοκράτης από το Σύνταγμα και από το νόμο διάλεξε την ένοπλη πάλη».

«Δεν βάζετε μυαλό, είστε μεταξύ της λογικής των γουναράδικων και της λογικής να στηρίζετε τρομοκράτες» απάντησε από τα έδρανα της ΝΔ ο Ιορδάνης Τζαμτζής.


Απαντώντας, ο κ. Διαμαντόπουλος αναφέρθηκε στην μονταζιέρα που διαστρεβλώνει τις δηλώσεις του, επιτιθέμενος στην κυβέρνηση και κατηγορώντας την για τρομοκρατία των πολιτών, αφού «γδέρνετε κόσμο με τα χαράτσια σας», όπως είπε, προσθέτοντας ότι «η ακροδεξιά αντίληψή σας έστειλε και τον Φύσσα στο νεκροταφείο».

Υπερασπιζόμενος το δικαίωμα των γονιών των φυλακισμένων των Πυρήνων της Φωτιάς, κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναλγησία. «Ήρθαν στη Βουλή για να ακούσουν ένα νομοσχέδιο που μπορεί να τους στερήσει και την επικοινωνία με τα παιδιά τους που είναι 20 χρονών και μπορεί να βγουν θηρία. Δεν είστε άνθρωποι; Παιδιά δεν έχετε; Ρομπότ πολιτικαντισμού είστε;», ρώτησε.

«Δεν πήγαμε μάρτυρες του κ. Ξηρού ούτε για να τον υπερασπιστούμε για ότι έχει κάνει. Καταδικάζουμε τα εγκλήματα ό,τι πολιτικά κίνητρα και αν έχουν», είπε από την πλευρά της η Βασιλική Κατριβάνου, κάνοντας λόγο για μία «εμβληματική περίπτωση» κρατουμένου, που έχει επιφέρει την καταδίκη της χώρας αφού «μπήκε με 68% αναπηρία και τώρα έχει 97% και το νοσοκομείο φυλακών δεν μπορεί να παράσχει αυτά που έχει ανάγκη για να μην πεθάνει», όπως είπε.

«Εμείς δεν υπερασπιζόμαστε την τρομοκρατία αλλά την Δημοκρατία και εκεί σας θέλουμε μαζί να υπερασπιστούμε κάθε άνθρωπο, είτε είναι χρυσαυγίτης, είτε βιαστής, με αυτά τα χαρακτηριστικά αναπηρίας», συνέχισε.

Την παρουσία των γονιών των προφυλακισμένων μελών των Πυρήνων της Φωτιάς, είχε υπερασπιστεί νωρίτερα η Αφροδίτη Σταμπουλή, αναρωτώμενη γιατί δεν έχουν δικαίωμα να έρχονται στο ναό της δημοκρατίας την ώρα μάλιστα, που όπως είπε, βρίσκονται στη Βουλή «εισαγγελείς της χούντας, συνεργάτες της Λεπέν και μαχαιροβγάλτες».

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα
real.gr