08 Ιουλίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Ρολά σήμερα από τον περιπτερά που πωλούσε το νερό 3 ευρώ στην Ακρόπολη - Τι λένε επαγγελματίες της περιοχής

Με αφορμή τον περιπτερά που πουλούσε το νερό όσο ήθελε, το Newsit.gr έκανε επιτόπιο ρεπορτάζ στην περιοχή της Ακρόπολης και οι περισσότεροι άνθρωποι θεώρησαν πως ήταν υπερβολικό το ποσό. Το συγκεκριμένο περίπτερο παρέμεινε κλειστό την Τρίτη 8/7, προφανώς μέχρι να κοπάσει ο θόρυβος που δημιουργήθηκε.

Στο μεταξύ, ότι ήταν εξωφρενικό το ποσό που ζητούσε ο περιπτεράς για ένα μπουκαλάκι νερό στην περιοχή της Ακρόπολης, συμφώνησαν όλοι πλην ενός τουρίστα από το Καράκας.


Άλλος περιπτεράς κοντά στην περιοχή, τόνισε πως: “Μ' αυτή τη λογική θα έπρεπε να πάρουμε τα κεφάλια ο ένας του άλλου. Κάνει κακό στην εικόνα της χώρας με βάση τα οικονομικά δεδομένα τα δικά μας. Ο καθένας λειτουργεί για τον εαυτό του, πάντως κατ' εμέ το νερό δεν πρέπει να πωλείται τόσο".


Ακόμα πιο σκληρός ένας οδηγός ταξί τον οποίο και ρωτήσαμε: “Κάνει κακό στον τουρισμό. Δεν θα έπρεπε να το πουλάει τόσο. Εμείς μιλάμε για την Αθήνα, θα μπορούσε να πουλάει περισσότερα νερά και να βγάζει τα ίδια λεφτά. Κάνει κακό στην εικόνα της χώρας”.

Από το Καράκας της Βενεζουέλας ένας τουρίστας σχολίασε: “Είναι καλές οι τιμές στην Αθήνα. Είναι δίκαιη η τιμή για ένα μπουκαλάκι νερό ακόμα κι αν έπρεπε να το πληρώσω 3 ευρώ. Στην Ιαπωνία πληρώσαμε 2 ευρώ για ένα μπουκαλάκι”. Ωστόσο, να αναφέρουμε πως ο ίδιος το πλήρωσε 0,5 ευρώ όσο δηλαδή πωλείται σε όλη την Ελλάδα.


Για ένα μπουκαλάκι κρύο τσάι άλλοι τουρίστες πλήρωσαν 4,5 ευρώ και τους φάνηκε ιδιαίτερα ακριβό: “Είναι πολύ ακριβό. Πάρα πολύ. Επίσης, η Μήλος ήταν φτηνότερη από τη Νάξο και η Ακρόπολη είναι το πιο ακριβό μέρος”.

Τουρίστας από το Μεξικό υπογράμμισε: “Θα ήταν πολλά να πληρώσουμε ένα μπουκαλάκι με νερό έναντι 3 ή 4 ευρώ".

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ