15 Αυγούστου 2014

Ρονάλντο, Ρόμπεν και Νόιερ υποψήφιοι για τον «κορυφαίο ποδοσφαιριστή» στην Ευρώπη

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Άριεν Ρόμπεν και ο Μάνουελ Νόιερ είναι οι υποψήφιοι για τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στην Ευρώπη για τη σεζόν 2013-14, όπως ανακοίνωσε η UEFA.

Ο Πορτογάλος επιθετικός της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός της Μπάγερν Μονάχου και ο τερματοφύλακας της Μπάγερν και της -πρωταθλήτριας κόσμου- εθνικής Γερμανίας, έλαβαν τις περισσότερες προτιμήσεις από τους δημοσιογράφους που συμμετείχαν στην ψηφοφορία, μεταξύ των δέκα επικρατέστερων που είχαν ανακοινωθεί τον περασμένο μήνα από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία.

Στην τελική λίστα δεν υπάρχει κανείς από τους προηγούμενους τρεις νικητές, από το 2011 που η UEFA καθιέρωσε το συγκεκριμένο βραβείο (Λιονέλ Μέσι, Αντρές Ινιέστα, Φρανκ Ριμπερί).

Η ανακήρυξη του νικητή θα γίνει στις 28 Αυγούστου στο Μονακό, στο περιθώριο της κλήρωσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η κατάταξη πίσω από την πρώτη τριάδα έχει ως εξής (αναφέρονται οι ομάδες στις οποίες αγωνίστηκαν κατά την περίοδο 2013-14): 4. Τόμας Μίλερ (Γερμανία/Μπάγερν), 5. Φίλιπ Λαμ (Γερμανία/Μπάγερν) & Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή/Μπαρτσελόνα), 7. Τζέιμς Ροντρίγκες (Κολομβία/Μονακό), 8. Λουίς Σουάρες (Ουρουγουάη/Λίβερπουλ), 9. Ανχελ Ντι Μαρία (Αργεντινή/Ρεάλ Μ.), 10. Ντιέγκο Κόστα (Ισπανία/Ατλέτικο Μ.).