11 Σεπτεμβρίου 2014

Τα νέα τρελά και απίθανα ρεκόρ που μπήκαν στο βιβλίο Γκίνες [εικόνες&βίντεο]

Ξεφυλλίζοντας την 60η έκδοση του βιβλίου Γκίνες, λογικά θα αναρωτηθεί κάποιος τι άλλο θα κάνει ο άνθρωπος για να κερδίσει 15 λεπτά δημοσιότητας. Γιατί τα ρεκόρ που περιλαμβάνονται στις σελίδες του είναι- όπως πάντα- τρελά, απίθανα και ενδεχομένως δίχως νόημα.
Ανάμεσα σε αυτούς που κέρδισαν μία θέση στο βιβλίο για το 2015 είναι μία γυναίκα με το σπάνιο ταλέντο να χρησιμοποιεί τόξο με τα πόδια της, κάποιος που χαίρεται ιδιαίτερα για τη μεγάλη γλώσσα του, μία γάτα... πρωταθλήτρια στο άλμα σε μήκος και κάποια που διασκεδάζει μαζεύοντας πλαστικά τρόφιμα.

Ο Κάρστεν Μάας έχει το πιο ιδιαίτερο μπαστούνι του γκολφ. Με μήκος 4,37 μ. είναι το πιο μακρύ μπαστούνι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το παιχνίδι.



Η Νάνσι Σίεφκερ ήταν ο άνθρωπος που έστειλε πιο μακριά το βέλος, χρησιμοποιώντας το τόξο με τα πόδια της. Η βολή της μετρήθηκε στα 6,09 μέτρα.



«Κολλημένος» με τον απόλυτο μυστικό πράκτορα είναι ο Νικ Μπένετ. Ο 47χρονος έχει τη μεγαλύτερη συλλογή από αναμνηστικά σχετικά με τον Τζέιμς Μποντ.



Ο Γιάνικ Ριντ έφτιαξε το πιο μικρό τροχόσπιτο στον κόσμο. Μπορεί να κυκλοφορήσει στο δρόμο παρότι έχει μήκος μόλις 2,39 μ., ύψος 1,53 μ. και πλάτος 0,79 μέτρα.



Ο 24χρονος Νικ Στόεμπερλ εξασφάλισε τη θέση του στο βιβλίο χάρη στη γλώσσα του- η πιο μακριά που έχει μετρηθεί- καθώς είναι 10,1 εκατοστά.



Η Αλεϊ είναι πρωταθλήτρια του μήκους. Είναι η γάτα που έκανε το μεγαλύτερο άλμα, που μετρήθηκε σε 1,83 μέτρα.



Η Μπεθ Τζόνσον έφτιαξε το μεγαλύτερο «γιο-γιο», που έχει διάμετρο 3,65 μ. και ζυγίζει 2095,6 κιλά.



Η Ακίκο Ομπάτα έχει τη μεγαλύτερη συλλογή πλαστικών τροφίμων, καθώς στο διαμέρισμά της βρίσκονται περισσότερα από 8.000 αντικείμενα αυτού του είδους.



Η μεγαλύτερη ντισκομπάλα είναι στη Μεγάλη Βρετανία. H μπάλα του Bestival έχει διάμετρο 10,33 μ. και χρειάστηκαν τρεις μήνες για να κατασκευαστεί.