17 Σεπτεμβρίου 2014

Γαλάζια επίθεση κατά Ρεπούση- ΣΥΡΙΖΑ για τη Μικρασιατική καταστροφή

Τι είπαν Γιώργος Καλαντζής και Μάξιμος Χαρακόπουλος στην ειδική τελετή της Βουλής
 
Απάντηση στην Μαρία Ρεπούση της ΔΗΜ.ΑΡ για τα περί συνωστισμού στη Σμύρνη έδωσε χθες η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας κατά την ειδική τελετή της Βουλής στη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής καταστροφής.
Το λόγο έλαβε πρώτος χθες ο Β'Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Καλαντζής, ο οποίος καταλήγοντας είπε χαρακτηριστικά: "Εμείς δεν θέλουμε να τιμωρήσουμε. Θέλουμε την αλήθεια. Θέλουμε επιτέλους οι μεγάλες δυνάμεις που μας πήγαν εκεί και μας άφησαν μόνους στις πιο κρίσιμες και δύσκολες στιγμές του αγώνα στη Μικρά Ασία, να αναγνωρίσουν επιτέλους το δίκαιο, την ελπίδα. Ναι, ξεκληρίστηκαν περίπου ένα εκατομμύριο Έλληνες. Δεν υπήρξε συνωστισμός. Δεν έσπρωξε ο ένας τον άλλον στη Σμύρνη, στην Πόλη, στο Αϊβαλί".

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά εξαπέλυσε όμως και ο αγορητής της Νέας Δημοκρατίας στην τελετή Μάξιμος Χαρακόπουλος ο οποίος στηλίτευσε τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απουσιάσει από την κεντρική εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στην Αθήνα.

«Δεν είστε το κόμμα του 3% που a la carte μπορεί να συμμετέχει ή όχι σε τέτοιες εκδηλώσεις. Είστε η Αξιωματική Αντιπολίτευση. Έχετε θεσμική ευθύνη, έχετε υποχρεώσεις και οφείλετε να στέκεστε με υπευθυνότητα απέναντι σ’ αυτές» είπε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος και επανέλαβε το ερώτημα που διατύπωσε και κατά τη συζήτηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου «εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα καταργήσει ή όχι τους νόμους για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας». Κατέληξε δε λέγοντας ότι δυστυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν στην ελληνική Βουλή αρνητές της Γενοκτονίας των Μικρασιατών.