11 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΙ ΟΙ ΙΡΛΑΝΔΟΙ "ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ"; Inishdooney: Ενα ιδιωτικό νησί σπάνιας ομορφιάς βγαίνει στο σφυρί -Η ζωή σε αυτό είναι περιπέτεια [εικόνες&βίντεο]

Το Inishdooney είναι ένα καταπράσινο ιδιωτικό νησί που βρίσκεται στην Βόρεια Ιρλανδία και βγαίνει στο σφυρί σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή. Κοστίζει 140.000 λίρες, δηλαδή ποσό χαμηλότερο από τη μέση τιμή που πωλείται ένα σπίτι στη Μεγάλη Βρετανία.
Το Inishdooney είναι μερός ενός συμπλέγματος νησιών και διαθέτει 94 στρέμματα ακατοίκητης γης. Βρίσκεται τρία μίλια από την ηπειρωτική χώρα της κομητείας Donegal και διαθέτει μια εκπληκτική λίμνη γλυκού νερού, σπηλιές, τούνελ και φυσικά παραλίες με βότσαλα.

Δεν υπάρχει κανένα κτίριο στο νησί, το οποίο είναι προσβάσιμο μόνο με βάρκα ή ελικόπτερο αρκεί να το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Ο Pedro Arez, ο οποίος ανέλαβε την πώληση του νησιού, είπε: «Είναι ένα εξαιρετικό ιδιωτικό νησί. Βρίσκεται σε μία απομακρυσμένη περιοχή και η πρόσβαση σε αυτό επιτυγχάνεται μόνο με σκάφος ή ελικόπτερο. Όσοι λατρεύουν τη φύση, τότε θα αισθάνονται σαν στο σπίτι τους στο νησί».