11 Σεπτεμβρίου 2014

Τι λέει η Lamda για τα ξεφτιλίκια του Ελεγκτικού Συνεδρίου

[Και μέσα σε όλα αυτά έχεις και τον υπέρτατο κριτή Χατζηνικολάου να ζητάει να ξαναγίνει ο διαγωνισμός! Ένας διαγωνισμός στον οποίο εμφανίστηκαν πολλοί αλλά μόνο μία εταιρία κατέθεσε πρόταση... προφανώς ο Νικολάκης θεωρεί ότι πρέπει να ρισκάρουμε για να εξαφανιστεί και η Lamda μπας το πάρει κοψοχρονιά κανας Κουρής]

Το Ζ΄Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου βάζει «πάγο» στο Ελληνικό, καθώς θεωρεί πως κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου σύμβασης πώλησης του 100% των μετοχών της “Ελληνικό Α.Ε.” από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο λόγος, σύμφωνα με την απόφαση, είναι η παράβαση των αρχών της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης και του ανταγωνισμού.

Το ΤΑΙΠΕΔ, εντός δεκαπενθημέρου θα υποβάλλει αίτηση ανάκλησης στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπως ακριβώς έχει πράξει και σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου να ξεπεραστούν τα υπάρχοντα κωλύματα.

Αυτό αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της και η   εταιρεία Lamda Development SA.

Ακόμη πηγές της Lamdaεκφράζουν την εκτίμηση ότι “δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για την πορεία της επένδυσης στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, μετά την απόφαση του Ζ΄Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου”.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι αποφάσεις αυτές του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι συνηθισμένες για τις περισσότερες αποκρατικοποιήσεις.

Δεν κρύβουν, πάντως, την εκτίμηση ότι “στην περίπτωση αυτή ανέμεναν μια θετική έκπληξη από πλευράς Ελεγκτικού Συνεδρίου που θα έδινε το πράσινο φως προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις σε τόσο πρώιμο στάδιο”.

“Είναι δύσκολο να εξηγήσεις σε ξένους επενδυτές που συμμετέχουν στην επένδυση πως το κράτος που επιθυμεί την αποκρατικοποίηση του Ελληνικού, μέσω του Ελεγκτικού Συνεδρίου δημιουργεί καθυστερήσεις επισημαίνουν χαρακτηριστικά”.

http://ysterografa.gr/