11 Σεπτεμβρίου 2014

Πέρασαν οι τροπολογίες Μιχελάκη για την ενίσχυση της ΕΑΣ (VIDEO)

Δεκτές έγιναν  από την κυβέρνηση οι δύο τροπολογίες που κατέθεσε στη Βουλή ο Γιάννης Μιχελάκης μαζί με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα με αντικείμενο τη στήριξη της εθνικής μας αμυντικής βιομηχανίας «ΕΑΣ» (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα).

Ο Γιάννης Μιχελάκης μιλώντας χθες στη Βουλή κατά την  υποστήριξη των δύο τροπολογιών, (που αρχικά είχαν απορριφθεί) είχε απευθύνει έκκληση προκειμένου η κυβέρνηση να επανεξετάσει τη θέση της και αυτές να γίνουν δεκτές, υπογραμμίζοντας τον κομβικό ρόλο της ΕΑΣ για την εθνική μας ασφάλεια, την εφοδιαστική επάρκεια των Ενόπλων Δυνάμεων και την ελληνική οικονομία.


Ο βουλευτής είχε τονίσει ότι με τις συγκεκριμένες τροπολογίες θα τονωθεί η δραστηριότητα της αμυντικής μας βιομηχανίας, θα δοθεί μία βαθιά οικονομική ανάσα στην ΕΑΣ, θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων και θα προστατευθεί αποτελεσματικά το δημόσιο συμφέρον.

Ο κ. Γιάννης Μιχαλάκης είχε υπογραμμίσει ότι οι δύο τροπολογίες εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο της συντονισμένης κυβερνητικής προσπάθειας για να τονωθεί η δραστηριότητα της ΕΑΣ, να δοθεί μία βαθιά οικονομική ανάσα στην εταιρεία, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων και να προστατευθεί αποτελεσματικά το δημόσιο συμφέρον.

Αναλύοντας τις τροπολογίες, σημείωσε ότι στην πρώτη προβλέπεται η ενεργοποίηση συμβάσεων της ΕΑΣ για τον εφοδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων και στη δεύτερη η επέκταση της χρονικής ισχύος και του αντικειμένου των συμβάσεων μεταξύ της ΕΑΣ και του Ελληνικού Δημοσίου για την καταστροφή πυρομαχικών.