29 Οκτωβρίου 2014

Νέα θεωρία για την Αμφίπολη: Μέσα στον τύμβο να βρίσκονται και άλλοι τάφοι-Στις 24 Οκτωβρίου "τραβήχτηκαν" οι φωτογραφίες

Σύμφωνα με τις τελευταίες αποκαλύψεις που έκανε το υπουργείο Πολιτισμού, χθες, για το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης, δεν φαίνεται να υπάρχει και τέταρτος θάλαμος.

Όμως όπως ισχυρίστηκε μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό Mega, o Παναγιώτης Φάκλαρης , «είναι πολύ πιθανό μέσα στον τύμβο να υπάρχουν άλλοι τάφοι, που θα βρεθούν. Όπως έχει συμβεί και σε άλλα ταφικά μνημεία. Αυτό απορρέει ως συμπέρασμα, όπως τόνισε «λόγω της περιμέτρου του μνημείου»

Επίσης πρόσθεσε πως είναι πολύ πιθανόν ο τάφος να έχει συληθεί και κατά πάσα πιθανότητα «τα ρωμαϊκά χρόνια, από τυμβωρύχους».

Στις 24 Οκτωβρίου "τραβήχτηκαν" οι φωτογραφίες της Αμφίπολης! (ΦΩΤΟ)Οι χθεσινές ανακοινώσεις είναι εδώ και ημέρες!

Πριν από τέσσερις ημέρες βγήκαν οι φωτογραφίες με τα σπασμένα φτερά των Σφιγγών, που δόθηκαν χθες στην δημοσιότητα, κάτι που αποδεικνύει αυτό που φημολογείται πως η ανασκαφική έρευνα είναι πολύ πιο μπροστά από όσα μαθαίνουμε εμείς. Η συγκεκριμένη αποκάλυψη του parapolitika.gr , αποκτά ιδιαίτερη σημασία μετά την σημερινή ανακοίνωση , η οποία ήταν αμφίσημη και άφησε πολλά υπονοούμενα και μαζί την παραφιλολογία να οργιάζει,καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε πως η ανασκαφή μπορεί και να έφτασε στο τέρμα.

Προφανώς χθες που έγιναν οι συγκεκριμένες ανακοινώσεις, γνωρίζουν ήδη οι αρμόδιοι αν ο τέταρτος θάλαμος, κρύβει κάτι άλλο ή απλά η ανασκαφή... τελείωσε, απλά δεν ήθελαν να το πουν , αφήνοντας ωστόσο τον κόσμο, να φτιάχνει σενάρια πάσης φύσεως.

Οι τέσσερις ημέρες διαφορά που έχουν μεσολαβήσει από τα όσα είδαμε μάθαμε εμείς χθες, είναι τόσες πολλές, που είναι σχεδόν βέβαιο ότι σήμερα γνωρίζουν ήδη πολύ περισσότερα, που οδηγούν σε συμπεράσματα για τον αν αυτός ο θάλαμος είναι ο τελικός (δηλαδή ο κυρίως νεκρικός σε αυτή την περίπτωση), απλά δεν ήθελαν να τα ανακοινώσουν.

Ποια μπορεί να είναι αυτά τα στοιχεία;

Αν αυτός είναι ο τελικός θάλαμος, ακόμα και απόλυτα συλημένος να είναι, θα έχει είτε απομεινάρια κτερισμάτων , είτε ίχνη ότι εκεί μέσα βρισκόταν ο νεκρός. Αν δεν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία, τότε είναι πολύ πιθανόν να υπάρχει κρύπτη που οδηγεί προς τα κάτω και απλά συνεχίζεται η ανασκαφή.

Όπως αποκαλύπτουν τα parapolitika.gr , οι φωτογραφίες από τα φτερά των Σφιγγών τραβήχτηκαν στις 24 Οκτωβρίου, στις 2.35 το μεσημέρι, επεξεργάστηκαν σε photoshop την ίδια μέρα στις 5.01 το απόγευμα, τραβήχτηκαν με μηχανή Canon EOS 5D και μάλιστα τραβήχτηκαν χωρίς... φλας!

Δείτε τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες: