31 Οκτωβρίου 2014

Το Δημόσιο πετάει δισεκατομμύρια από το παράθυρο

Τα φορολογικά δικαστήρια είχαν επιδικάσει 15 δις. περίπου δις. ευρώ και το Δημόσιο δεν είχε εισπράξει παρά μόνο κάτι παραπάνω από 750 εκατομμύρια ευρώ.

Απίστευτο χάος που επικρατεί στο ελληνικό Δημόσιο με τεράστιο κόστος για την οικονομία. Οι δικαστές αποκάλυψαν την πλευρά τη δικαστική.

οι λιμνάζουσες υποθέσεις σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις αντιπροσωπεύουν ποσά που αγγίζουν τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ
Όπως κατήγγειλαν δεν έχουν πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης 85.520 φορολογικές υποθέσεις οι οποίες αποτελούν μέρος από τις 368.000 υποθέσεις που εκκρεμούν στα διοικητικά δικαστήρια της χώρας.

Για να έχουμε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα θα προσθέσουμε πως μέχρι πρότινος τα φορολογικά δικαστήρια είχαν επιδικάσει 15 δις. περίπου δις. ευρώ και το Δημόσιο δεν είχε εισπράξει παρά μόνο κάτι παραπάνω από 750 εκατομμύρια ευρώ.

Από την πλευρά τους οι δικαστές, μέλη και των πέντε δικαστικών Ενώσεων διαμαρτύρονται για αδιαφορία. Όπως είπε η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου η αδιαφορία που επιδεικνύει η εκάστοτε κυβέρνηση για τα λειτουργικά προβλήματα και τις ελλείψεις στη Δικαιοσύνη (κενές οργανικές θέσεις, υποδομές κ.α.) έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην απονομή της.

Και ασφαλώς τεράστια απώλεια εσόδων, αφού οι λιμνάζουσες υποθέσεις σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις αντιπροσωπεύουν ποσά που αγγίζουν τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ.

Θανάσης Λυρτσογιάννης
newsit.gr