31 Οκτωβρίου 2014

ΤΑΓΚΑΝΙΚΑ,ΜΟΖΑΜΒΙΚΗ Ή ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΦΡΙΛΙΚΙΑ; Κρέμασαν γουρούνι έξω από το Οικονομικών οι μικροομολογιούχοι

Με έναν ισχυρό συμβολισμό, το κρέμασμα ενός γουρουνιού, "γιορτάζουν" οι μικροομολογιούχοι την παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης. Πρόκειται για 15.000 οικογένειες που είδαν της περιουσίες τους να κουρεύονται μέσα σε μια νύχτα. Ζητούν συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών. Κλειστή η Νίκης. 
"Μας κοροϊδεύουν εδώ και 3 χρόνια, δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση" φωνάζουν οι μικροομολογιούχοι που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Υπουργείο Οικονομικών οι οποίοι....έριξαν και τις μούτζες τους!





Κρέμασαν γουρούνι έξω από το Υπουργείο Οικονομικών

Σε μια κίνηση ισχυρού συμβολισμού οι μικροομολογιούχοι κρέμασαν ενα γουρούνι έξω από το Υπουργείο Οικονομικών. To γουρούνι όπως λένε οι διαδηλωτές συμβολίζει τον κουμπαρά των αποταμιεύσεων και για αυτό το κρέμασαν όπως η κυβέρνηση "κρέμασε" τους ίδιους.


Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους "για τρίτη φορά θα γιορτάσουμε τη μέρα της αποταμίευσης σαν αποταμιευτές, που το κράτος σε συνεργασία με τις τράπεζες, έκλεψαν τις οικονομίες μας.Φαίνεται ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αφήσει το πρόβλημα να ξεχαστεί, αρνούμενη να δώσει λύση, ελπίζοντας ότι κι εμείς θα παραιτηθούμε από την προσπάθεια να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα".




Οι διαδηλωτές ζητάνε συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών. Αυτή την ώρα είναι κλειστή η Νίκης ενώ στην είσοδο του Υπουργείου υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.


Συγκλονίζουν οι προσωπικές ιστορίες των κατεστραμμένων μικροομολογιούχων

"Εχασα τα πάντα, έχασα 5 εκατομμύρια και τώρα για να ζήσω πουλάω λεμόνια" λέει με δάκρυα στα μάτια ένας μικροομολογιούχος.


Τους κόπους μιας ζωής έχασε η κυρία Χρυσούλα Καραμάνου και η κόρη της. Συνολικά είδαν να γίονται καπνός 170.000 ευρω.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ