12 Οκτωβρίου 2014

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τη Λαγκάρντ

"Προσήλωση στους στόχους του προγράμματος", λέει η ανακοίνωση του ΔΝΤ
 
Περίπου 40 λεπτά κράτησε η συνάντηση του Γκίκα Χαρδούβελη με την Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον, παρουσία των Γιάννη Στουρνάρα, Σταύρου Παπασταύρου και Πολ Τόμσεν.

Από αυτή δεν προέκυψε κάποια συμφωνία ή ουσιαστική εξέλιξη για την αποχώρηση του ΔΝΤ από τον μηχανισμό στήριξης, ωστόσο, ο Υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε "ενδιαφέρουσα" τη συζήτηση.

Όπως τόνισε αμέσως μετά τη συνάντηση ο Γκίκας Χαρδούβελης, το αντικείμενο της συζήτησης ήταν το μέλλον του ελληνικού προγράμματος, σημειώνοντας ότι η συζήτηση για αυτό αναμένεται να είναι μακρά. Σύμφωνα με τον Γκίκα Χαρδούβελη η Κριστίν Λαγκάρντ επανέλαβε ότι το ΔΝΤ ανεξάρτητα από την απόφαση της χώρας μας θα είναι αρωγός της.

Η ανακοίνωση του ΔΝΤ για τη συνάντηση:

"Έγινε συνάντηση για να συζητηθεί η πρόοδος του ελληνικού προγράμματος και τα πιθανά επόμενα βήματα.

Η κα. Λαγκάρντ συνεχάρη την ελληνική πλευρά για τη σημαντική βελτίωση στη δημοσιονομική θέση της Ελλάδας και ενθάρρυνε να προχωρήσουν αποφασιστικά σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του προγράμματος. Επανέλαβε τη δέσμευση του ΔΝΤ να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα για να πετύχει τους στόχους του προγράμματος".