16 Οκτωβρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Άδωνις: Οι αγορές μας άδειασαν γιατί προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις-Με το ΣΥΡΙΖΑ θα γυρίσουμε στη δραχμή

«Έρχονται στην εξουσία οι παλαβοί» είπε ο κ. Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας ότι αυτή είναι η ανάλυση των ξένων επενδυτών - Η κυβέρνηση έδειξε μεταρρυθμιστική κόπωση, τόνισε και πρόσθεσε: «Αν η κυβέρνηση είχε κερδίσει τις ευρωεκλογές όχι μόνο ο Γεωργιάδης αλλά 50 Γεωργιάδηδες θα ήταν στην κυβέρνηση»

Την άποψη της κυβερνητικού εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη, ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα αδειάσουν τα ΑΤΜ, υποστήριξε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1.

«Αυτό που λέει η Βούλτεψη είναι αλήθεια...
Εάν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ δύο πράγματα μπορούν να συμβούν. Αν πάει να κάνει αυτά που είπε στη ΔΕΘ, θα είμαστε στη δραχμή σε μια εβδομάδα. Η δεύτερη εκδοχή, είναι ότι ασχέτως του τι λέει ο Τσίπρας, τελικά δεν θα τα κάνει. Αυτό όμως δεν είναι κάτι που πείθει τις αγορές. Οι αγορές λαμβάνουν της μετρητής τα όσα λέει η αξιωματική αντιπολίτευση. Π.Χ. ότι θα καταργήσει τα μνημόνια. Θα παραβιάσει δηλαδή τους όρους του δανεισμού της χώρας. Αν συμβεί αυτό τα spreeds θα πάνε στα ύψη», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε: «Το κραχ ξεκίνησε από την Τρίτη, όταν το πρακτορείο bloomberg, έπαιξε την δημοσκόπηση του mega. Όταν η είδηση ήθελε τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και τον Σαμαρά να πέφτει, άρχισαν να αποσύρουν χρήματα  και το χρηματιστήριο να πέφτει. Θα ήμασταν τελείως παράλογοι αν οι αγορές που μας δανείζουν δισεκατομμύρια δεν παρακολουθούν τα πάντα όσα γίνονται στην Ελλάδα.

Οι ξένοι λαμβάνουν πρωτογενή ενημέρωση για όσα συμβαίνουν στην χώρα, ασχέτως με τα όσα λέμε εμείς».

Ο κ. Γεωργιάδης υπεραμύνθηκε της άποψης πως η πολιτική καθορίζεται από το τι θέλουν οι αγορές. «Φυσικά θα παίρνουμε αποφάσεις με βάση το τι θέλουν οι αγορές» τόνισε.

 Ο κ. Γεωργιάδης ωστόσο, επέρριψε ευθύνες και στους πολίτες σχετικά με τις επιλογές τους μπροστά στην κάλπη: «Ευθύνες έχει και ο πολίτης που δίνει προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις ή που ψηφίζει στις ευρωεκλογές ΣΥΡΙΖΑ. Ό,τι λέει ο λαός είναι σεβαστό, αλλά μπορεί να μην είναι σωστό.

Πρέπει η Ελλάδα να βγάλει δικά της λεφτά για να μην επιστρέψει στα δάνεια. Για να το κάνει αυτό θα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις. Για να κάνει μεταρρυθμίσεις πρέπει ο κόσμος να ψηφίσει ανθρώπους που θέλουν να κάνουν μεταρρυθμίσεις. Δεν θα βγούμε από την κρίση και την ανεργία ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, σχετικά με τις δηλώσεις του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι θεσμικό κόμμα, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι «Αφού φέρεται αντιθεσμικά ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι θεσμικό κόμμα. Όταν λέει ότι θέλει να δει τον πρωθυπουργό για να ζητήσει την παραίτησή του, όταν λέει ότι δεν ψηφίζει Πρόεδρο Δημοκρατίας για να πέσει η κυβέρνηση, όταν λέει ότι οι βουλευτές χρηματίζονται, τότε δεν φέρεται θεσμικά».

Οι αγορές μας άδειασαν γιατί προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις

Οι αγορές άλλαξαν στάση μετά το δημοσίευμα του Bloomberg που μετέδωσε τη δημοσκόπηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 6,5 μονάδες και ανέλυε την πολιτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστήριξε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Αδωνις Γεωργιάδης.

«Οι αγορές άλλαξαν στάση μετά το ρεπορτάζ του Bloomberg που έπαιξε τη δημοσκόπηση ότι προηγείται με 6,5 μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ και ανέλυε στο ρεπορτάζ του ότι έρχονται οι παλαβοί στην εξουσία στην Ελλάδα», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιαδης και πρόσθεσε: «Αυτη είναι η ανάλυση των ξένων επενδυτών για τον ΣΥΡΙΖΑ! Το αντιευρωπαϊκό κόμμα που έχει θέση να βγαλει την Ελλάδα απ' το ευρώ».

«Αυτά έλεγα και πέσανε να με φάνε», συμπλήρωσε αναφερόμενος στην παλαιότερη δήλωσή του: «Οχι μόλις βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόλις πέσει η κυβέρνηση δεν θα μείνει φράγκο. Θα αφήσω εγώ τα λεφτά μου να τα φάει ο Βαρεμένος;».

«Δυστυχώς οι αγορές από δω και πέρα δεν ακούνε μόνο τον Σαμαρά, άκουνε και τον Τσίπρα. Όταν άκουνε όλες αυτές τις παλαβομάρες ότι θα ξηλώσουν τα πάντα αν έλθουν στην εξουσία τι περιμένετε να κάνουν οι αγορές;» διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης.

Κατά την άποψη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, η άνοδος του spread δανεισμού της Ελλάδας και η κατακρήμνιση του Χρηματιστηρίου τις δύο τελευταίες μέρες οφείλεται σε δύο παράλληλα γεγονότα: «Την ανακοίνωση για έξοδο από το πρόγραμμα για την οποία απαιτείται η θετική αξιολόγηση της Τρόικας» και τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σταθάκης: Η κυβέρνηση βιάστηκε να φτιάξει χάρτη εξόδου από το ευρώ

Απαντώντας, στον ίδιο σταθμό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης υποστήριξε πως «η κυβέρνηση βιάστηκε να φτιάξει έναν δικό της οδικό χάρτη εξόδου από το ΔΝΤ. Αυτό όμως δεν το ασπάζεται και η άλλη πλευρά».

Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση έδειξε μεταρρυθμιστική κόπωση

«Ναι, η κυβέρνηση έδειξε μεταρρυθμιστική κόπωση μετά τις ευρωεκλογές», είπε ο κ. Γεωργιάδης στην ίδια συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Σκάι και πρόσθεσε: «Ο ελληνικός λαός δεν έχει ευθύνη όταν έδινε πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές;». Προσπαθώντας να εξηγήσει την «μεταρρυθμιστική κόπωση» στην οποία αναφέρθηκε αλλά και το γεγονός ότι ο ίδιος δεν είναι μέλος της κυβέρνησης, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε: «Αν η κυβέρνηση είχε κερδίσει τις ευρωεκλογές όχι μόνο ο Γεωργιάδης θα ήταν μέσα, 50 Γωργιάδηδες θα ήταν μέσα».

 

   

   

   

   

   

   

   

   

      null