15 Οκτωβρίου 2014

Τι σχεδιάζει ο Σαμαράς και τι πρόκειται ν’ ανακοινώσει απόψε

Με τον… βραχνά ενός επικείμενου μίνι ανασχηματισμού για ορισμένους υπουργούς (μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού, είναι η αλήθεια) συνέρχεται το απόγευμα –σε μια από τις σπάνιες συνεδριάσεις του- το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα προχωρήσει άμεσα στην αντικατάσταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος από 1ης Νοεμβρίου αναλαμβάνει και επίσημα τα καθήκοντα του Επιτρόπου της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και η υποχρέωση αυτή του δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε δυο-τρεις μικρές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Το αν θα κάνει χρήση του (αναφαίρετου) δικαιώματός τουή όχι  θα φανεί. Αν όχι απόψε, σίγουρα τις επόμενες μέρες. Πάντως για δύο υπουργούς έχει αρχίσει «να χτυπά η καμπάνα»! Κι οι ίδιοι το έχουν αντιληφθεί και προσάρμοσαν ανάλογα τη δημόσια παρουσία τους…

Κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός θα θέσει και το συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο, βάσει του οποίου θα κινηθεί η κυβέρνηση μέχρι την Προεδρική εκλογή και θα προχωρήσει σε οξύτατη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των πρακτικών του. Για το λόγο αυτό η έναρξη της συνεδρίασης του Οργάνου, φαίνεται ότι θα έχει και τηλεοπτική κάλυψη.

http://lykavitos.gr/archives/141745