29 Οκτωβρίου 2014

Στον εισαγγελέα ο παχύδερμος σταλίνας του Χαλανδρίου-Βούλτεψη: «Οικειοποιείται τους αγωνες άλλων»

Ότι οικειοποιείται τους αγωνες άλλων, κατηγόρησε τον Σ.Ρούσσο η Σ.Βούλτεψη για τον ύμνο του ΕΑΜ - Τι είπε ο δήμαρχος Χαλανδρίου στην εισαγγελέα για την αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων και τον επανέλεγχο των συμβάσεων

Ως ύποπτος τέλεσης δυο αδικημάτων -της απείθιας και της παράβασης καθήκοντος - κλήθηκε και κατάθεσε σήμερα στην εισαγγελέα κυρία Καλλιόπη Νταγιάντα ο δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Σίμος Ρούσσος. Ο δήμαρχος Χαλανδρίου -που χθες βρέθηκε στο επίκεντρο λόγω του ύμνου του ΕΑΜ με τον οποίο παρήλασαν οι μαθητές του Χαλανδρίου- φέρεται να αρνήθηκε να παραδώσει στοιχεία για την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων.

Μάλιστα, για το θέμα αυτό, δηλαδή τον ύμνο τον ΕΑΜ που ακούστηκε στη μαθητική παρέλαση, ρωτήθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη δήλωσε: «Εγώ πιστεύω στην Ενωμένη Εθνική Αντίσταση 41-44. Δεν αναγνωρίζω σε κανέναν να οικειοποιείται τους αγώνες άλλων. Ο αγώνας των Ελλήνων με κορυφαία στιγμή τον Γοργοπόταμο έγινε κατά του ξένου κατακτητή και όχι κατά του μνημονίου και των δανεικών. Δεν μπορείς να οικειοποιείσαι τα τραγούδια, τους αγώνες, τις ζωές, τους βασανισμούς άλλων. Αυτό το στηλιτεύω».

Αντίθετα, ο συνήγορος του κ. Ρούσσου, πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, κ. Ν. Κωνσταντόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ανέφερε: «Καλύτερα θα κάνουν να σιωπούν».

Από την πλευρά του ο κ. Ρούσσος όταν ρωτήθηκε για τη δήλωση της κυρίας Βούλτεψη είπε: «ποιος το είπε;» και όταν του επισημάνθηκε «η κυβερνητική εκπρόσωπος», απάντησε «δεν έχει καμία σημασία».

Αναφορικά με το θέμα των συμβάσεων ο δήμαρχος είπε πως "πρόκειται για νόμο αντισυνταγματικό που δεν εφαρμόζεται".

Στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη έχουν κληθεί, επίσης, να δώσουν εξηγήσεις η δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη, ο δήμαρχος Αγ. Ρέντη - Νίκαιας Γιώργος Ιωακειμίδης, ο δήμαρχος Πατραίων Κώστας Πελετίδης και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

Η εισαγγελική έρευνα επικεντρώθηκε στους συγκεκριμένους δημάρχους μετά το φάκελο που έστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης με πέντε εκθέσεις άρνησης ελέγχου, τις οποίες συνέταξαν ελεγκτές - επιθεωρητές του ΣΕΕΔ και αφορούν στους συγκεκριμένους επικεφαλής δημοτικών αρχών που εμφανίζονται να αρνήθηκαν την παράδοση στοιχείων προκειμένου να ελεγχθούν οι μονιμοποιήσεις δημοτικών υπαλλήλων.

Βασιλική Κόκκαλη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ