15 Οκτωβρίου 2014

Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ: Το αίτημα της Ελλάδας είναι δίκαιο και το Βρετανικό Μουσείο πρέπει να το αναγνωρίσει

«Δίκαιο» χαρακτήρισε η δικηγόρος Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνι το αίτημα της Ελλάδας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ξενάγησή της στο Μουσείο της Ακρόπολης το μεσημέρι της Τετάρτης.
Η ίδια σημείωσε πως το Βρετανικό Μουσείο πρέπει να αναγνωρίσει το δίκαιο της ελληνικής πλευράς.

Η Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνι, ο Νόρμαν Πάλμερ και ο Τζέφρι Ρόμπερτσον, η ομάδα δηλαδή των διακεκριμένων βρετανών νομικών που έχουν έρθει στην Αθήνα για να υποβάλλουν νομικές προτάσεις για την διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης, συνοδευόμενοι από τον υπ. Πολιτισμού Κώστα Τασούλα.



Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης για να δει από κοντά τη σύζυγο του διάσημου ηθοποιού Τζορτζ Κλούνι, ενώ οι τουρίστες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο Μουσείο, έσπευσαν να φωτογραφίσουν την 36χρονη δικηγόρο.

Νωρίτερα, η Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνι μαζί με την ομάδα των διακεκριμένων Βρετανών νομικών συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με τον Πρωθυπουργό να εκφράζει τις ευχαριστίες του για την πολύτιμη στήριξη που δίνεται στην Ελλάδα, στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.