15 Οκτωβρίου 2014

ΕΚΛ@ΣΕ ΜΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ! Σκουρλέτης: O ΣΥΡΙΖΑ δεν μίλησε για αργυρώνητους βουλευτές

«Κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μιλήσει για αργυρώνητους βουλευτές, παρά μόνο κυβερνητικά στελέχη.

Τα παραπάνω ανέφερε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, έπειτα από τις μεγάλες πολιτικές διαστάσεις που έχουν λάβει οι δηλώσεις του περί χρηματισμό βουλευτών και ενώ σήμερα πέρασαν το κατώφλι του εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου οι πρώτοι πρώτοι μάρτυρες που κλήθηκαν να καταθέσουν στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Bήμα FM» ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι αν κάποιος επιλέξει να έχει την ευαισθησία να διαψεύσει τέτοιου είδους δημοσιεύματα, θα έπρεπε εδώ και ένα μήνα που έχει βγει το συγκεκριμένο δημοσίευμα και που όπως τόνισε δεν είναι το μόνο- να βγει και να το διαψεύσει.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, η κυβέρνηση δείχνει πως επιθυμεί να δημιουργήσει τεχνητή ένταση για να συγκαλύψει «το καινούργιο φιάσκο στην υπόθεση του ΔΝΤ και στην αφήγηση περί αποχώρησης από το Μνημόνιο», ενώ αναφορικά με το θέμα του «κουμπαρά» ο κ. Σκουρλέτης ξεκαθάρισε πως κάθε βουλευτής επιβάλλεται, με βάση τη συνείδησή του και την πολιτική συγκρότησή του, ελεύθερα να κάνει την επιλογή του.

«Είναι δικαίωμά του και θα κριθεί γι’ αυτό, όπως όλοι μας», είπε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια σχολίασε τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περί δανείου της ΝΔ, λέγοντας ότι «το ύψος προκύπτει από τον ισολογισμό».

«Αν το αυξημένο νούμερο οφείλεται σε νέο δάνειο ή στη μη εξυπηρέτηση του δανείου, οπότε κεφαλαιοποιήθηκαν οι τόκοι, οφείλουν να μας το εξηγήσουν», ανέφερε, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα θέμα «που οφείλουν να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό και έχουν αυτή την πολιτική υποχρέωση».

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της έρευνας αυτής έχουν κληθεί να καταθέσουν από τον εισαγγελέα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσιπρας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβελης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμενος και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης.

Για αύριο έχουν κληθεί να καταθέσουν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πανος Σκουρλετης και ο διευθυντής του γραφείου του Αλ. Τσίπρα, Νικος Παππας και την ερχόμενη Δευτέρα θα εξεταστεί ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Νικος Κωνσταντοπουλος, ενώ σήμερα στο γραφείο του εισαγγελέα βρέθηκε ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Λιάτσιος, διευθυντής της εφημερίδας «Contra News» Αιμίλιος Λιάτσος.