15 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ! Ο Σταμπούλος είχε εκπαιδευτεί στους αλεξιπτωτιστές και στις Ειδικές Δυνάμεις

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της "Espresso", οι Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ερευνώντας το παρελθόν του 30χρονου που φέρεται να είναι μέλος του "Επαναστατικού Αγώνα" και μάλιστα παλιό, διαπίστωσαν έκπληκτοι πως είχε υπηρετήσει την θητεία του στης Ειδικές Δυνάμεις ολοκληρώνοντας την σκληρή του εκπαίδευση στις Μονάδες Αλεξιπτωτιστών.
Το γεγονός αυτό και με δεδομένο πως ένας δηλωμένος Αντιεξουσιαστής όχι μόνο στης Ειδικές Δυνάμεις των Ένοπλων Δυνάμεων επιθυμεί να υπηρετήσει, αλλά ούτε μια "μέρα στο Στρατό", δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά στους Αξιωματικούς τις Αντιτρομοκρατικής.

Ένα πρώτο συμπέρασμα στο οποίο φαίνεται να καταλήγουν οι αστυνομικοί, είναι το ενδεχόμενο τις συνειδητής επιλογής από την πλευρά του Σταμπούλου – άλλωστε εθελοντικά υπηρετείς στης Ειδικές Δυνάμεις – προκειμένου να λάβει την εκπαίδευση, τόσο στα όπλα, όσο και στα εκρηκτικά και στις δολιοφθορές, ώστε στην συνέχεια να τα χρησιμοποιήσει στο δρόμο του "ενόπλου αγώνα" που φέρεται από τις Αρχές να είχε διαλέξει.

Μάλιστα ο άνθρωπος που φέρεται να δημιούργησε τόσο την πρώτη γενιά του “Επαναστατικού Αγώνα” όσο και την δεύτερη, ο Νίκος Μαζιώτης, πιστός στα πιστεύω του και στην Αναρχική ιδεολογία του, είχε αρνηθεί να υπηρετήσει την θητεία του επικαλούμενος ιδεολογικούς λόγους και δηλώντας ευθαρσώς Αναρχικός, με αποτέλεσμα να περάσει ακόμα και Στρατοδικείο ως Αρνητής Στράτευσης.

Ερωτήματα γεννώνται από το γεγονός ότι ο Σταμπούλος σε ηλικία μόλις 19 ετών προσαγάγετε σε Αστυνομικό Τμήμα, διότι έκανε αφισοκόλληση με αφίσες "Αναρχικού περιεχόμενου", ενώ στη συνέχεια υπηρέτησε στης Ειδικές Δυνάμεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ανοίγουν εκ νέου το φάκελο της ένοπλης επιθέσεις σε λεωφορείο των ΜΑΤ στην οδό Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια το Δεκέμβρη του 2008, ως αντίποινα για την εν ψυχρώ δολοφονία του 15 Αλέξανδρου από των Ειδικό Φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα. Την ενέργεια αυτή είχε αναλάβει με προκήρυξη του τότε ο “Επαναστατικός Αγώνας”.

Σε αυτή την επίθεση είχε τραυματιστεί σοβαρά και στην κυριολεξία γλίτωσε την ζωή του στο παρά πέντε, ο νεαρός Αστυνομικός των ΜΑΤ Διαμαντής Ματζούνης.

Το 2009 που εξαρθρώθηκε η πρώτη γενιά του "Επαναστατικού Αγώνα" είχαν βρεθεί στοιχεία στην γιάφκα τις οδού Αιγίνης που “έδεναν” τους συλληφθέντες με την απόπειρα ανθρωποκτονίας του νεαρού Αστυνομικού, χωρίς όμως αυτή η κατηγορία να έχει προσωποποιηθεί.

Πλέον και κάτω από το νέο πρίσμα των ερευνών, οι αστυνομικοί τις Αντιτρομοκρατικής κοιτούν εκ νέου αυτή την επίθεση, καθώς πιστεύουν πως ίσως καταφέρουν με τα νέα ευρήματα που έχουν στα χέρια τους να “δέσουν” κατηγορίες, κατά συγκεκριμένων προσώπων για αυτή την ενέργεια.

Ο κατηγορούμενος δηλώνει πάντως "αιχμάλωτος στα χέρια των υπηρετών του Κεφαλαίου", ενώ σχολιάζει όσα στοιχεία, περί του σημειωματάριου και των χρονομετρημένων διαδρομών, έχουν διαρρεύσει στον Τύπο για την υπόθεση του. "Μέσω της κοπτορραπτικής φτιάχνουν μία ιστορία που να ταιριάζει στο σενάριό τους" γράφει σε επιστολή του.

Πηγή: Espresso