17 Οκτωβρίου 2014

Societe Generale: Αν έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία Ελλάδα και Ευρώπη κινδυνεύουν με κατάρρευση

Ιδιαίτερα κρίσιμοι τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρωζώνη και το κοινό νόμισμα θα είναι οι πρώτοι τέσσερις μήνες του 2015, σύμφωνα με έκθεση της Societe Generale.

Βασική εκτίμηση της τράπεζας είναι πως η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις επαναφέρει τους φόβους που υπήρχαν και πριν από δύο χρόνια (στις βουλευτικές εκλογές του 2012), τη στιγμή που η οικονομική κατάσταση στους πρώτους μήνες του 2015 θα παραμένει κρίσιμη.

Η Societe Generale αναφέρει με τρόπο χαρακτηριστικά πιεστικό ότι οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα θα επαναφέρει τον κίνδυνο της διάλυσης της οικονομικής ένωσης και του ευρώ εκτός και αν οι πολίτες της χώρας ψηφίσουν υπέρ της σταθερότητας και της τωρινής κυβέρνησης.

«Τουλάχιστον» σημειώνει η Societe Generale «η σημερινή κυβέρνηση έχει να επιδείξει κάποια επιτεύγματα σε συγκεκριμένους τομείς και μπορεί να ενισχυθεί από την ΕΕ, χωρίς, ωστόσο να υπάρχουν ακόμη σημάδια πως το ”κοινό εκλογικό” συμφέρον έχει επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα για την αξιολόγηση».