13 Νοεμβρίου 2014

Παπαμιμίκος: Έγινε λάθος και το διορθώνουμε

«Όντως έγινε λάθος. Έγινε ένα πάρα πολύ συγκεκριμένο λάθος, το οποίο και διορθώνεται» υποστήριξε ο γραμματέας της ΝΔ μιλώντας σήμερα στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ σχολιάζοντας τις εξελίξεις με τις 100 δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Παράλληλα ο κ. Παπαμιμίκος επεσήμανε ότι «σε αυτή την φάση μιλάμε μόνο για τον ΕΝΦΙΑ. Η ρύθμιση έλεγε ότι όσοι έχουν οφειλές μέχρι την 1/10 μπαίνουν σε αυτήν τη ρύθμιση. Υπήρχε όντως ένα κενό νόμου, που ουσιαστικά έδινε το δικαίωμα σε κάποιους, μέχρι τις 31/3/2015, να μην πληρώνουν τις δόσεις τους και να επωφεληθούν πονηρά από αυτό το κενό. Αυτή η ρύθμιση βοηθάει στην ουσία. Είναι μία ρύθμιση η οποία δεν εφαρμόζεται σε καμιά άλλη χώρα στην Ευρώπη.

Δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να πληρώσουν από 72-100 δόσεις τις ληξιπρόθεσμες και βεβαιωμένες οφειλές τους στο Δημόσιο. Ταυτόχρονα, έχουμε μείωση των τόκων από το 8,5 στο 4,5% και βεβαίως έχουμε και μία μείωση στις προσαυξήσεις και πρόστιμα που μπορεί να έχουν επιβληθεί. Επειδή πολλές φορές χάνουμε το δάσος και βλέπουμε το δέντρο είναι καλό να συζητάμε και να λέμε το τι ισχύει».

Ο 36χρόνος γραμματέας υπογράμμισε, ακόμη, ότι «έγινε συζήτηση με την τρόικα όπως γίνεται για όλα τα θέματα. Στη εφαρμογή στο πεδίο –γιατί εκεί διαπιστώνεις τα λάθη- διαπιστώσαμε αυτό το λάθος και για αυτό το διορθώνουμε. Δεν αλλάζει τίποτα επί της ουσίας.

Γι όλες τις οφειλές που έχουν οι πολίτες προς το Δημόσιο μπορούν και μπαίνουν σε αυτήν τη ρύθμιση και πληρώνουν από 72 έως 100 δόσεις. Όσον αφορά τις οφειλές που γεννιούνται μετά την 1 Οκτωβρίου, ήταν ξεκάθαρη η διάταξη που το έλεγε. Δεν μπορεί κάποιος να μπει. Και μάλιστα το είχε πει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στις 10/10 στη Βουλή. Είχε πει συγκεκριμένα ότι θα είμαστε αυστηροί με εκείνους που μπορούν να πληρώσουν, αλλά επιλέγουν να μην πληρώσουν».

Τέλος, καλούμενος να σχολιάσει την δημοσκοπική πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «εγώ δεν κρύβομαι πίσω από το δάκτυλο μου. Είναι απολύτως λογικό, κατά την άποψη μου. Σε μια τέτοια φάση μετά από δύο χρόνια που η κυβέρνηση έβαλε το μαχαίρι στο κόκκαλο με πολιτικό κόστος, αλλά φτάνουμε σε ένα σημείο να βγούμε πραγματικά από τα μνημόνια -για αυτό είναι η πιο σκληρή διαπραγμάτευση- αυτό είναι λογικό. Από την άλλη, γιατί δεν βλέπουμε ότι για να γίνουν εκλογές πάει να πει ότι θέλει και ο κόσμος εκλογές;

Γιατί στο ΣΥΡΙΖΑ που λέτε ότι σέβεστε το λαό και το τι θέλει ο λαός, γιατί δεν βλέπετε ότι το 55-57% των πολιτών δεν θέλει εκλογές; Ας δούμε και τις μετρήσεις που θα γίνουν και το επόμενο διάστημα. Να δούμε πραγματικά τι θέλει ο κόσμος. Ο λαός δεν θέλει εκλογές και δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να εκβιάζει συνέχεια με εκλογές».