30 Νοεμβρίου 2014

Ο Σημίτης κάνει υποδείξεις στη χώρα… που κατέστρεψε

Ενδεχομένως ορισμένοι σε αυτή τη χώρα θεωρούν ότι οι επιπτώσεις της βαριάς κρίσης και του ολέθριου Μνημονίου των τελευταίων 4 1/2 ετών, έχουν προκαλέσει ένα είδος εθνικής… λήθης, που οδηγεί τους Έλληνες στο να ξεχάσουν.

Να ξεχάσουν εκείνους που αποδείχτηκαν μοιραίοι για τις τύχες και το μέλλον του τόπου, καθώς επί ημερών τους η Ελλάδα παραδόθηκε σε “συμμορίες”, με τη διαφθορά να εξελίσσεται περίπου σε συνώνυμο του εθνικού βίου, και τη διαπλοκή να αποκτά μορφή, περιεχόμενο, ενίοτε και… διεύθυνση και τηλέφωνο.

Για την Ελλάδα που χρεοκόπησε πολιτικά και ηθικά το 2010, στα χέρια του τελευταίου των Παπανδρέου που έγινε πρωθυπουργός, η διακυβέρνηση του τόπου από το ΠΑΣΟΚ, από το 1981 μέχρι και τις μέρες μας, υπήρξε η μοιραία στιγμή για το μέλλον της χώρας. Με μη αναστρέψιμες επιπτώσεις.

Κι αν ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν εκείνος που άλλαξε βιαίως το dna των Ελλήνων το 1981, ο Κώστας Σημίτης ήταν ο πιο μοιραίος πολιτικός ηγέτης που πέρασε από τη διακυβέρνηση του τόπου στα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Επί ημερών του έγινε, σε πολλαπλές στιγμές, η μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου στη χώρα, η Ελλάδα έχασε τεράστιες εθνικές ευκαιρίες, και η διαπλοκή έπιασε… στασίδι στον δημόσιο βίο.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κώστας Σημίτης υποχρεώθηκε ουσιαστικά να παραδώσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στον Γιώργο Παπανδρέου πριν από τις εκλογές του 2004, και δεν του επετράπη να δώσει ο ίδιος τη μάχη απέναντι στον Κώστα Καραμανλή. Εκείνον που η διαπλοκή πολέμησε όσο κανέναν άλλον.

Δεν είναι τυχαίο ότι η περίοδος της διακυβέρνησης Σημίτη προκάλεσε τις περισσότερες από κάθε άλλη παρεμβάσεις της Δικαιοσύνης, για σκάνδαλα και σκανδαλώδεις συμπεριφορές.

Δεν είναι τυχαίο ότι στενοί συνεργάτες του τότε πρωθυπουργού αντιμετωπίζουν μέχρι και σήμερα μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη, ή οι συμπεριφορές άλλων, όπως του Άκη Τσοχατζόπουλου τους οδήγησαν στη φυλακή, με τον Κώστα Σημίτη να εμφανίζεται περίπου ως εκείνος που… δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε γύρω του, στον περίγυρο και τις κυβερνήσεις του.

Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι και σήμερα, συγκεκριμένα και συστημικά ΜΜΕ προσφέρουν στον Κώστα Σημίτη ένα πέπλο κάλυψης και προστασίας, που προκαλεί την κοινή λογική, και απαξιώνει τα ίδια αυτά ΜΜΕ, η απήχηση των οποίων έχει συρρικνωθεί.

Δεν είναι τυχαίο ότι άνθρωποι που ανδρώθηκαν γύρω από τον Κώστα Σημίτη, εξακολουθούν να βρίσκονται στην πρώτη σειρά του δημοσίου βίου, παρεμβαίνοντας και επιχειρώντας να διαδραματίσουν ρόλο… πρόθυμου συνομιλητή με τους εταίρους και δανειστές της Ελλάδας.

Πέρα και πάνω από όλα τα παραπάνω λοιπόν, συνιστά αδιανόητη πρόκληση να εμφανίζεται ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης περίπου ως “πατερούλης” του έθνους, και να κάνει υποδείξεις για το μέλλον της χώρας, όπως συμβαίνει σήμερα με το άρθρο του στο “Έθνος της Κυριακής”.

Ο πρώην πρωθυπουργός, της “ισχυρής Ελλάδας” που αποδείχτηκε… μακέτο, κάνει υποδείξεις στην κοινωνία της χώρας που κατέστρεψε, λες και απευθύνεται σε ιθαγενείς.

Υπάρχουν και όρια…

Λάζαρος Καλλιανιώτης
ysterografa.gr