30 Νοεμβρίου 2014

Η… καραμούζα της Κουμουνδούρου και τα θαλασσοδάνεια

Τρία στελέχη που έχουν απομακρυνθεί από μεγάλη τράπεζα έχουν αναλάβει να χαράξουν τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ στον νευραλγικό τραπεζικό τομέα.

Οι συχνές συναντήσεις τους με τον Γιάννη Δραγασάκη τη Λούκα Κατσέλη και τον Νίκο Παππά διαμόρφωσαν μια σχέση εμπιστοσύνης με αποτέλεσμα να εξελιχθούν σε μυστικοσύμβουλοι του Αλέξη Τσίπρα και να λανσάρονται στην αγορά ως τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τον τραπεζικό τομέα σε ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η Αγία Τριάς των τραπεζιτών συναντάται μια φορά την εβδομάδα με στελέχη της Eurobank τα οποία βρίσκονται σε μόνιμη ρήξη με τον σημερινό διοικητή κ. Μεγάλου να αναλύουν τις εξελίξεις στον τραπεζικό χώρο.

Μάλιστα συντάσσουν και εβδομαδιαίο δελτίο εμπιστευτικών πληροφοριών το οποίο διαβιβάζουν στο γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως πληροφορούμαι από έγκυρη πηγή ανάμεσα στις προτάσεις που έχουν διατυπώσει προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι και η συγχώνευση της Εθνικής με τη Eurobank για να διαμορφωθεί ένας ισχυρός τραπεζικός πόλος που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη σύμφωνα πάντα με τις θεωρίες που αναπτύσσει η ομάδα των ανέργων πλέον τραπεζιτών που διεκδικούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο με όχημα τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τις δραστηριότες των τριών τραπεζιτών παρακολουθεί από κοντά η διοίκηση της Eurobank αλλά και ένας άλλος τραπεζίτης που τα έχει πάρει στο κρανίο με τα παιχνίδια που πάνε να στήσουν.

Γι’ αυτό σε λίγο θα αρχίσουν να διαρρέουν πράματα και θάματα για τους όψιμους αυτούς αριστερούς που επιδιώκουν να τιμωρήσουν το σύστημα που τους απέβαλε με βίαιο τρόπο.

Όπως μαθαίνω θ’ αρχίσουν να κυκλοφορούν τα έξοδα που χρέωναν στη τράπεζα για τις μετακινήσεις τους με ιδιωτικό αεροσκάφος. Είμαι σίγουρος ότι όταν δει τα τιμολόγια ο Πάνος Λαφαζάνης θα πάθει εγκεφαλικό με τις κακές συνήθειες των νέων συνοδοιπόρων του.

Δεν αποκλείεται επίσης να αρχίσουν οι διαρροές στοιχείων για κάποια θαλασσοδάνεια τα οποία είχαν σαν αποτέλεσμα να βουλιάξει η τράπεζα και να την εγκαταλείψουν οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες της.

Βέβαια δεν μπορώ να περιγράψω τις αντιδράσεις κορυφαίου επιχειρηματικού παράγοντα που έχει μόνιμη έδρα στη Ζυρίχη όταν πληροφορήθηκε τις νέες δραστηριότητες των τριών πρώην τραπεζιτών.

Όπως επίσης και τι λέει ένας άλλος συστημικός τραπεζίτης ο οποίος για ένα διάστημα είχε παραμυθιαστεί και είχε αξιοποιήσει τον έναν απ’ αυτούς.

Τώρα τον έβαλε στο ψυγείο γιατί δεν του αρέσουν τα νταλαβέρια με τον ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο τα ύποπτα non paper.

Πάντως η ομάδα των πρώην τραπεζιτών συνεχίζει ακάθεκτη τη δραστηριότητα που έχει αναλάβει. Μάλιστα προχθές στο non paper που έστειλε στην Κουμουνδούρου τονίζει την ανάγκη οργάνωσης ενός οικονομικού συνεδρίου στο οποίο ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα.

Γιατί όπως λένε η παρουσία των Σταθάκη και Μηλιoύ στο Λονδίνο έκανε ζημιά στο ΣΥΡΙΖΑ.