04 Νοεμβρίου 2014

Θεσσαλονίκη: Τουριστικό λεωφορείο έπεσε σε γκρεμό - Νεκρός ο οδηγός

Για έκρηξη - μυστήριο κάνουν λόγο πληροφορίες, ενώ το λεωφορείο ήταν σταθμευμένο - Ο άτυχος άντρας εντοπίστηκε απανθρακωμένος από την πυροσβεστική - Σε εξέλιξη οι ερευνές για τυχόν άλλους εγκλωβισμένους
Με τη χρήση προβολέων που φέρει ειδικό όχημα της Τροχαίας διεξάγονται οι έρευνες στην βάθους δέκα μέτρων χαράδρα του Χορτιάτη, όπου έπεσε ένα λευκού χρώματος τουριστικό λεωφορείο με αποτέλεσμα να τυλιχτεί στις φλόγες. Ο οδηγός του, που ήταν μόνος στο όχημα, βρέθηκε λίγο αργότερα απανθρακωμένος.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήση για το δυστύχημα και την πυρκαγιά που το ακολούθησε στις 17:45 το απόγευμα. Αμέσως έφτασαν στην επαρχιακή οδό Χορτιάτη - λίμνης Αγίου Βασιλείου πέντε πυροσβεστικά οχήματα που ξεκίνησαν την κατάσβεση, ενώ δυνάμεις της Αστυνομίας είχαν αποκλείσει την περιοχή όπου έφτασαν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Το λεωφορείο κάηκε ολοσχερώς, αλλά το σκοτάδι δυσχέραινε τις προσπάθειες των πυροσβεστών που επιχειρούσαν καταρρίχηση στη χαράδρα για να διαπιστώσουν αν υπήρχαν θύματα. Σύντομα έγινε γνωστό ότι το πούλμαν δεν είχε επιβάτες παρά μόνο τον αγνώστων στοιχείων οδηγό, για τον οποίο αρχικά υπήρχε η πληροφορία ότι πρόλαβε να το εγκαταλείψει.

Όμως, το γεγονός ότι δεν βρέθηκε πουθενά στη γύρω περιοχή, έκανε τους πυροσβέστες να επικεντρώσουν την έρευνά τους στο μπροστινό τμήμα του λεωφορείου στο οποίο ο άτυχος άνδρας βρέθηκε τελικά νεκρός. 

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές, όπως μεταδίδει το seleo.gr, το όχημα ήταν σταθμευμένο, όταν σημειώθηκε έκρηξη, εξαιτίας της οποίας βρέθηκε στη συνέχεια στο γκρεμό. Επιπλέον, η πυροσβεστική ερευνά το γεγονός πως το απανθρακωμένο πτώμα του οδηγού βρέθηκε στη μέση περίπου του λεωφορείου, ενώ η έκρηξη σημειώθηκε στο πίσω μέρος.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την Θεσσαλονίκη, ο άτυχος άντρας ήταν 45 ετών, πατέρας μιας 19χρονης κόρης. 

Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο thestival.gr, είπαν ότι ο οδηγός είχε μεταφέρει νωρίτερα το όχημα στο συνεργείο και πριν το τραγικό συμβάν, για άγνωστο λόγο, είχε σταθμεύσει το λεωφορείο στον δρόμο, λίγα μέτρα πριν στο κιόσκι και καθόταν μέσα σε αυτό επί περίπου 45 λεπτά. Ξαφνικά ακούστηκε ένα εκκωφαντικός θόρυβος από έκρηξη στο μπροστά μέρος του λεωφορείου, το όχημα τυλίχτηκε στις φλόγες κι άρχισε να τσουλάει προς το γκρεμό.

Μανώλης Βάιας
protothema.gr