10 Νοεμβρίου 2014

Το σμήνος επιδείξεων τιμά τον Κεμάλ στην "Ισλαμιστική" Τουρκία - ΒΙΝΤΕΟ

Με αφορμή την 76η επέτειο απο τον θάνατο του ιδρυτή και πρώτου πρόεδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ το σμήνος Τουρκικοί Αστέρες πραγματοποίησε ακροβατική επίδειξη. Ο Ατατούρκ ανέλαβε πραξικοπηματικά μια διαμελισμένη Οθωμανική αυτοκρατορία, της οποίας το εναπομείναν υπόλοιπο των εδαφών στην Ανατολία, κατόρθωσε να το μετατρέψει σε κράτος δυτικού προτύπου ονομάζοντάς το Τουρκία.

Προκειμένου να εφαρμόσει την πολιτική του, δεν δίστασε να συνεχίσει αγριότητες των Νεοτούρκων, όπως η γενοκτονία των Αρμενίων και των Ελλήνων.

Όπως αναφέρει η τουρκικη τηλεόραση η μνήμη του ιδρυτή της Δημοκρατίας της Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, τιμήθηκε με κρατική τελετή που διοργανώνεται στο Μαυσωλείο του Ατατούρκ, στην 76η επέτειο του θανάτου του.
Στην τελετή πήραν μέρος ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Τουρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου και ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος -CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Το σμήνος «Τουρκικοί Αστέρες» και «Σόλο» πραγματοποίησαν ακροβατική επίδειξη πάνω από το Μαυσωλείο του Ατατούρκ, με αποτέλεσμα οι Τουρκικοι Αστέρες να δημιουργήσουν σχήμα καρδιάς πάνω από το Ανίτκαμπιρ.


Ποιοι ειναι οι "Τουρκικοι Αστέρες" - Δειτε το βίντεο


Επιπλέον εξέδωσαν μηνύματα με αφορμή την 76η επέτειο θανάτου του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, ο ηγέτης του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Νετζντέτ Οζέλ.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου αναφέρει οτι «Ο Γαζή Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ ηγήθηκε του Πολέμου της Ανεξαρτησίας, της μεγαλύτερης δοκιμασίας του ύψιστου Έθνους μας και έστεψε την ένδοξη νίκη που αποκτήθηκε με την Δημοκρατία μας”.
«Η Τουρκία ως μια παγκόσμια δύναμη που ανορθώνεται πάνω στις ρίζες της, από την μια προστατεύει την κληρονομία της Δημοκρατίας που ανέλαβε και από την άλλη απλώνει το χέρι σε όλους όσους έχουν ανάγκη από την βοήθεια της. Η Τουρκία προσηλωμένη στα ιδεώδη της Δημοκρατίας κινείται με γοργά βήματα προς την κατεύθυνση να καταστεί μια χώρα πιο αξιόπιστη και ισχυρή και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή της.»

Επιπλέον ο ηγέτης του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αναφέρει τα εξής στο μήνυμα του:
«Με τις ιδέες, τις επαναστάσεις, τις αρχές και την αποφασιστικότητα του ηγείται του αγώνα μας για να φτάσουμε στο επίπεδο των σύγχρονων πολιτισμών και να μεταβούμε στην Δημοκρατία με την πραγματική έννοια.»

Και τέλος ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Νετζντέτ Οζέλ, δηλώνει τα παρακάτω:΅
«Πιστεύω ότι στη δύσκολη αυτή περίοδο έχουμε ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε να κατανοήσουμε περισσότερο αυτήν την μεγάλη προσωπικότητα, όπως όλη η ανθρωπότητα συμφωνεί ότι είναι.»

Πλήθος κόσμου έρρευσε στο παλάτι Ντολμαμοπαχτσέ και στόλισαν με κόκκινα γαρύφαλλα το δωμάτιο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Ατατούρκ.

Πηγές - Wikipedia/TRT/youtube
http://www.onalert.gr/stories/to-smhnos-epidei3ewn-tima-tvn-kemal-sthn-islamistikh-tourkia