04 Νοεμβρίου 2014

Προκήρυξη για το ξύλο που έφαγε ο φιλοαναρχικός Ραχιώτης... από αναρχικούς: "Ο δήθεν φιλοαναρχικός και γυμνοσάλιαγγας"

Προκήρυξη για την επίθεση δικηγόρου στα Εξάρχεια: "Ο δήθεν φιλοαναρχικός και γυμνοσάλιαγγας"
Προκήρυξη για την επίθεση στον δικηγόρο Γ. Ραχιώτη στα Εξάρχεια, στις 8 Οκτωβρίου 2014, αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Αναλυτικά αναφέρει:
"Στις 8/10/2014 ξυλοκοπήθηκε από κάποιους στα Εξάρχεια ο γνωστός δήθεν “φιλοαναρχικός” δικηγόρος Γ. Ραχιώτης. Ο συγκεκριμένος γυμνοσάλιαγγας εδώ και χρόνια παρασιτεί στα περίχωρα του αναρχικού χώρου, έχοντας κατασκευάσει ένα φιλοαναρχικό προφίλ λόγω της επαγγελματικής του ενασχόλησης με υποθέσεις διωκόμενων απ' τους αντιεξουσιαστικούς κύκλους.

Μια ενασχόληση που του έχει αποφέρει αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, εκμεταλλευόμενος τη βιτρίνα της πολιτικής συγγένειας του ευρύτερου ριζοσπαστικού χώρου που του αρέσει να προβάλλει ως αγωνιστικό παράσημο.Είναι το ίδιο άτομο που, για να μιλήσει σε αναρχική εκδήλωση στην επαρχία (για υπόθεση αναρχικού κρατούμενου που είχε αναλάβει ως δικηγόρος), είχε ζητήσει χρήματα για τα οδοιπορικά του και τη διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο πολυτελείας, σα να μην του αρκούσαν τα λεφτά της αμοιβής του (ο τιμοκατάλογος Ραχιώτη σε “φιλικές” πάντα τιμές για αναρχικούς κρατούμενους κυμαίνεται από 15000-20000).Φυσικά το πρόβλημα με το συγκεκριμένο άτομο δεν έχει να κάνει με το ύψος της αμοιβής του ως μεγαλοδικηγόρος.

Αυτός είναι επαγγεματίας και κοιτά να βγάλει φράγκα. Το πρόβλημα προκύπτει όταν ο ίδιος, εδώ και πολλά χρόνια, αυτοπροβάλλεται ως δικηγόρος του “χώρου” και του ευρύτερου ριζοσπαστικού κινήματος για να έχει πελατεία και να ζει σαν κολωνακιώτης μπον βιβέρ, με τα χρήματα των αναρχικών φυλακισμένων  και των συγγενών τους. Ο Γ. Ραχιώτης είναι ένας γαλλομαθής μπούλης και κακομαθημένος αστός που αρέσκεται σε αλκοολικές περιπλανήσεις στα μπαρ των Εξαρχείων, πουλώντας την εικόνα του “ειδικού των πολιτικών δικών”.

Η πραγματική του θέση θα έπρεπε να ήταν σε φτηνό γαλλικό ρεστοράν ως δοκιμαστής κρασιών κι όχι ως δικηγόρος αναρχικών που έχουν πέσει στη σιδερένια δαγκάνα της καταστολής την ίδια στιγμή που αυτός παίζει με το κινητό του δίπλα στους μπάτσους περιμένοντας τα φράγκα απ' τις οικογένειες των συλληφθέντων.Όλα αυτά γράφονται γιατί είναι απαραίτητο οι νέοι, κυρίως, σύντροφοι να γνωρίζουν τον βίο και την πολιτεία του κατά τα άλλα “φιλοαναρχικού” δικηγόρου. Από εκεί και πέρα ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του και εμείς δεν έχουμε τη διάθεση να νουθετήσουμε κανέναν. Όμως απλά, κάποια στιγμή, αυτό το παραμυθάκι των “αναρχικών” δικηγόρων πρέπει να σχολάσει. Τον πρώτο λόγο τον έχουν πάντα οι αναρχικοί κρατούμενοι κι όχι οι κοστουμαρισμένοι φραγκοφονιάδες...

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ".