13 Νοεμβρίου 2014

ΚΛΑΙΩ! Οι ΣΥΡΙΖΑίοι προσπαθούν να βάλουν στο κάδρο της υπόθεσης Καρατζαφέρη, Πλεύρη και Άδωνι... έκαναν λέει επερωτήσεις στη Βουλή :))

Mετά τη χθεσινή τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στην Κ.Ο για το θέμα των συμμαχιών πολιτικό άνοιγμα σε εν δυνάμει συμμάχους έκανε και σήμερα Πέμπτη ο Πάνος Σκουρλέτης καθώς δεν απέκλεισε τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτών που έχουν ψηφίσει μνημόνια.

Ο κ. Σκουρλέτης επικαλέστηκε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή ως παράδειγμα, και διερωτήθηκε "αν αμφισβητεί κανείς ότι είναι λιγότερο ΣΥΡΙΖΑ. Μας ενδιαφέρει ο τρόπος αποστασιοποίησης απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές. Μας ενδιαφέρει η πολιτική φερεγγυότητα των προσώπων" συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα, συνεχίζοντας μια πολιτική ανοιγμάτων και συμμαχιών που οικοδομούνται πρώτα στην κοινωνία ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά στη διεξαγωγή περιφερειακών συνδιασκέψεων όπου θα έχουν ως αντικείμενο τη διαμόρφωση τοπικών προγραμμάτων παραγωγικής και οικονομικής ανασυγκρότησης, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτος σταθμός θα είναι η Ήπειρος και θα ακολουθήσουν, στερεά Ελλάδα, Κρήτη, Θεσσαλία, δυτική Μακεδονία και Πελοπόννησος...και όλα αυτά μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Προσκλητήριο θα γίνει σε όλο το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων που ξεκινάνε από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, το ΚΚΕ, τη ΔΗΜΑΡ, τους ΑΝΕΛ, ανεξάρτητους βουλευτές κα.

Όσον αφορά το θέμα της προεδρικής εκλογής ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε πως "είμαστε αρκετά και ασφαλώς μακριά από το να υπάρξουν οι 180. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν πολύφερνη νύφη. Αλλά είμαστε μακριά από τη λογική των προξενιών..."

Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ο κ. Σκουρλέτης είπε πως κάθε μέρα που περνά μετά το τελευταίο eurogroup και τα περί εξόδου από το μηνομόνιο διαψεύδονται από τα ίδια τα γεγονότα. Η περίπτωση του ΕΝΦΙΑ δείχνει το πρωτογενές πλεόνασμα αναξιοπιστίας από
την κυβέρνηση. Δεν διαπραγματεύτηκε και κινείται βάσει μνημονιακών λογικών. Είναι όμηρος των επιλογών της. Από τα 18 προγραμματικά σημεία, φτάσαμε στα 19 προαπαιτούμενα της τρόικας.

Αναφερόμενος στα πρωινά γεγονότα της νομικής ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως "είναι προκλητική η αναίτια επίθεση δυνάμεων σε νεολαίους που δεν ήταν σε κατάληψη. Αποτελεί πρόκληση στη Δημοκρατία να επιλέγεται αυτού του είδους η αυταρχική πρακτική." Χαρακτήρισε Εκτελεστικός βραχίονα μιας επιλογής έντασης τον κ. Φορτσάκη.

Τέλος, για τα όσα ακούγονται περί συνάντησης με τον Α. Νταβούτογλου είπε ότι είμαστε ανοιχτοί, αλλά δεν έχει ζητηθεί.

Έρευνα στο Πόθεν Έσχες των βουλευτών της ΝΔ Θάνου Πλεύρη και Άδωνη Γεωργιάδη στον πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τον Γιώργο Καρατζαφέρη και πληρωμές σχετικές με την αγορά ελικοπτέρων Super Puma ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις αποκαλύψεις και το δημοσίευμα της Αυγής ότι οι δύο βουλευτές είχαν συνυπογράψει με τον Γιώργο Καρατζαφέρη ερωτήσεις στη Βουλή σχετικά με συμβάσεις όταν ήταν στην Κ.Ο του ΛΑΟΣ.

Αναφερόμενος στο Γ.Καρατζαφέρη ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε οτι ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ "δεν πείθει οτι είναι άσχετος με τη διαδικασία. Η κατοχή οφσορ εταιριών απο πολιτικά πρόσωπα είναι όχι μόνο καταδικαστέα πολιτικά αλλά και απαράδεκτη. "

Αναφερόμενος δε ειδικά στους κ. Πλεύρη και Γεωργιάδη υποστήριξε ότι πρέπει να δώσουν εξηγήσεις αν γνώριζαν τι υπέγραφαν για τις ερωτήσεις που κατέθεταν σχετικά με τα super puma. "Υπάρχει ενα θέμα για το που βάζει ένας βουλευτής την υπογραφή του. Θεωρώ ότι είναι λογικό να επεκταθεί η έρευνα του Πόθεν Έσχες και στα συγκεκριμένα πρόσωπα."


Πηγή: http://www.skai.gr/