13 Νοεμβρίου 2014

Σταϊκούρας για τροπολογία: Οι συνεπείς φορολογούμενοι επιβραβεύονται

«Η παρέμβασή μας σήμερα αποσκοπεί στο ότι οι συνεπείς φορολογούμενοι επιβραβεύονται και όσοι αθετούν σκόπιμα τις υποχρεώσεις τους αποδοκιμάζονται» δηλωσε στη Βουλή ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αναπτύσσοντας το σκεπτικό της νέα τροπολογίας που εξαιρεί από τη ρύθμιση των 100 δόσεων τις οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση από την 1η Οκτωβρίου και μετά.

Ο κ. Σταϊκούρας αφού εμφατικά δήλωσε ότι «η παρέμβαση αυτή είναι της ελληνικής κυβέρνησης», απαντώντας στις βολές που δέχεται η κυβέρνηση περί υποδείξεων από την τρόικα, τόνισε ότι με την νέα τροπολογία η κυβέρνηση προχωρά στον περιορισμό από τις 100 δόσεις όσων οφειλών ήταν ληξιπρόθεσμες κατά την 1η Οκτωβρίου, γιατί με την υπαγωγή στη ρύθμιση συνεπείς φορολογούμενοι ενδέχεται να αθετήσουν σκοπίμως την έγκαιρη εξόφληση των οφειλών τους και για το λόγο αυτό «η παρέμβαση μας σήμερα αποσκοπεί στο ότι οι συνεπείς φορολογούμενοι επιβραβεύονται και όσιοι αθετούν σκόπιμα αποδοκιμάζονται».

Άλλωστε, όπως εξήγησε ειδικά για τον ΕΝΦΙΑ, «το 96% των οφειλετών του δεν θα μπορούσε να ενταχθεί στη ρύθμιση των 72-100 δόσεων γιατί το μέσο ποσό του ΕΝΦΙΑ ανά φορολογούμενο ανέρχεται στα 536 ευρώ συνεπώς για το 96% των περιπτώσεων με δεδομένη την υποχρέωση της ελάχιστης καταβολής, το πλήθος των δόσεων δε θα υπερέβαινε τις 30 δόσεις».

Επίθεση στον Υπουργό Οικονομικών εξαπέλυσε στη Βουλή ο Απόστολος Κακλαμάνηςκατηγορώντας τον Γκίκα Χαρδούβελη για απαξίωση της Βουλής και διαμηνύοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τη τροποποιημένη ρύθμιση για τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ.

«Πιστεύω ότι ήταν ένα παιχνίδι διαπραγμάτευσης» είπε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καραογλου. «Εγώ ως βουλευτής βλέπω συνολικά το θέμα... 31/12 τελειώνουν τα μνημόνια» πρόσθεσε.

«Μπορούσε να σταθεί κράτος με αυτή τη ρύθμιση; Αν υπάρχει οικονομολόγος που λεει ότι μπορεί, να μας το πει» δήλωσε στον σταθμό μας ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλουαναφερόμενος στη ρύθμιση που αποσύρθηκε.

Ξεπερνάει τα όρια της γελοιότητας και της πολιτικής αναξιοπιστίας η απόσυρση της διάταξης για τη ρύθμιση των χρεών προς τις εφορίες, μόλις λίγες ημέρες μετά την ψήφισή της και μόλις λίγες ώρες πριν ανοίξει το σύστημα αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Με λεονταρισμούς και μεγαλοστομίες δεν ασκείται πολιτική», αναφέρει με ανακοίνωσή της ΔΗΜΑΡ κάνοντας λόγο για συνεχείς παλινωδίες της κυβέρνησης μπροστά στις πιέσεις της τρόικας.


Πηγή: http://www.skai.gr