14 Νοεμβρίου 2014

Τσοχατζόπουλος: Πρακτοράκι και γελοίος ο συνήγορος Ζήγρα

Σε κλίμα ένστασης, εν μέσω ενστάσεων, συνεχίστηκε στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας η δίκη με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως για την υπόθεση με τις χρυσές μίζες.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής σύντομης συνεδρίασης ξέσπασε κόντρα ανάμεσα στον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον εξάδελφο Νίκο Ζήγρα με αφορμή τη συζήτηση της ένστασης περί παραγραφής του αδικήματος της δωροδοκίας άρα και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα που υπέβαλε η υπεράσπιση του πρώην υπουργού.

Ο εισαγγελέας του πενταμελούς εφετείου κακουργημάτων πρότεινε να απορριφθεί η ένσταση αλλά τα αίματα άναψαν όταν ο συνήγορος του Νίκου Ζήγρα, Στέλιος Γκαρίπης, τάχθηκε υπέρ της εισαγγελικής πρότασης.

Ο συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου Ιωάννης Παγορόπουλος κλείνοντας την αγόρευση του επί της ενστάσεως είπε: «Η θα παρανομήσετε, ή θα αφήσετε τον Τσοχατζόπουλο να φύγει ελεύθερο».

Τότε ο συνήγορος του Νίκου Ζήγρα απάντησε: «Τι να κάνει να φύγει; να κάτσει εδώ να δικαστεί... να λάμψει η αλήθεια».

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος χαρακτήρισε τον κ. Γκαρίπη «πρακτοράκι» και «γελοίο» ενώ επιτέθηκε και στον εξάδελφό του αν και ο Νίκος Ζήγρας δεν ήταν εκεί: «Είναι συκοφάντης, μετατοπίζει τις ευθύνες αλλού. Δεν υπάρχει τσίπα εδώ για ορισμένους»...

Η συνεδρίαση διεκόπη για την ερχόμενη Τρίτη προκειμένου οι δικαστές να αποφασίσουν επί της ενστάσεως.