07 Νοεμβρίου 2014

Άρχισε η δίκη ξεφτίλα για σεξουαλική παρενόχληση στο Αρσάκειο του Μπαμπινιώτη

Εάν αυτά που συνέβησαν στο περίφημο( η διαβόητο για άλλους) Αρσάκειο είχαν συμβεί στο Χάρβαρντ,στην Οξφόρδη η στη Σορβόνη θα ήταν και πρώτο θέμα για μήνες στα Μέσα Ενημέρωσης των χωρών αυτών ,αλλά και τα ιδρύματα αυτά θα είχαν γίνει άνω-κάτω.

Μια καθηγήτρια του Αρσάκειου μετά από σκανδαλωδώς μεγάλη χρονική καθυστέρηση παραπέμφθηκε εν τέλει στο Κακουργιοδικείο για να δικαστεί γι αποπλάνηση ανήλικης (τότε) μαθήτριας!!!

Από την πρώτη στιγμή της καταγγελίας(2007) θα έπρεπε να σημάνει συναγερμός, να διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση,να παρέμβει ο Εισαγγελέας και αν υπήρχαν αποδείξεις να συλληφθεί η καθηγήτρια άμεσα.

Ποιες αποδείξεις θα μπορούσαν να υπάρχουν;

Μα είτε φωτογραφίες, είτε μαρτυρίες, είτε ηλεκτρονικά μηνύματα που είναι αδιάσειστα.

Υπήρξαν τέτοια ντοκουμέντα από την πρώτη στιγμή.

Τα μηνύματα μεταξύ καθηγήτριας και ανήλικης μαθήτριας ήταν πολύ πέρα από αυτά που θα ονόμαζε κανείς «σφοδρά ερωτικά» αλλά και πολύ πέρα από αυτά που θα έπρεπε να κάνουν και αναίσθητο να πανικοβληθεί.

Μεταξύ καθηγήτριας και μαθήτριας  υπήρχαν μηνύματα στα οποία η μία αποκάλυπτε στην άλλη πρόθεση αυτοκτονίας κλπ και σαφώς η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στην οικογένεια της μαθήτριας ,αλλά και της καθηγήτριας ήταν εφιαλτική.

Στο ερωτικό τομέα η Δικαιοσύνη με την τελική παραπομπή έκρινε ότι η καθηγήτρια εκμεταλλεύτηκε τη σχέχη επιρροής και εξουσίας και οδήγησε τον αρχικό θαυμασμό της μικρής στην ερωτική-σεξουαλική σχέση.Αυτή ακριβώς που απαγορεύει ο νόμος προστασίας των ανηλίκων και μακριά από μας κάθε είδους ρατσισμός και στον ερωτικό τομέα.

Και αγόρι να ήταν στη θέση της το ίδιο προβλέπει ο νόμος.

Στις ΗΠΑ,στη Βρετανία,στη Γαλλία ,στην Ελλάδα καθηγητές οδηγήθηκαν στις φυλακές όταν απεδείχθη ερωτική σχέση τους με ΑΝΗΛΙΚΟ(άσχετα με το φύλο) μαθητή γιατί ακριβώς αυτή είναι η ουσία του νόμου.

Για παράδειγμα στη Βρετανία παραπεμθηκαν …254 καθηγητές για σεξουαλικές σχέση με ανήλικους μαθητές.

Η συναίνεση του ανηλίκου δεν έχει καμία επιρροή αφού ο νόμος θεωρεί ότι το ανήλικο δεν έχει  καμία δυνατότητα παροχής συναίνεσης.

Στην περίπτωση του Αρσακείου ο πρόεδρος του Αρσακείου ,πρώην υπουργός Παιδείας και νυν καθηγητής Πανεπιστημίου είχε ενημερωθεί για το μέγα σκάνδαλο,όπως προκύπτει από την ίδια την Ενορκη Διοικητική Εξέταση που έγινε με σκανδαλώδη και μεγάλη καθυστέρηση.

Και όμως δεν υπήρξε καμία συνέπεια ουσιαστικά.

Η καθηγήτρια από την πλευρά της αρνείται ακόμα και τώρα την σχέση ,όπως και η μαθήτρια αλλά είναι αυταπόδεικτη από τα μηνύματα,τα τηλέφωνα ,τις συναντήσεις εντός και εκτός σχολείου κλπ

Εάν η καθηγήτρια δεν είχε βαρύ σαν Ιστορία ονοματεπώνυμο είναι σίγουρο ότι οι αντιδράσεις των αρμοδίων θα ήταν πιο γρήγορες και πιο ευαίσθητες.

Χαρακτηριστικό του τρόπου με τον οποίο έγινε η έρευνα είναι ότι αν και καταγγέλθηκε ότι το ανήλικο κυκλοφορούσε με …κάμποσα κινητά τηλέφωνα ,αν και ζητήθηκε να παρεμβει άμεσα ο… Μάνος Σφακιανάκης,δηλαδή ο αξιωματικός θρύλος στην εξιχνίαση τέτοιων σκανδάλων, δεν έγινε τίποτα.\Ουτε καν απλή άρση απορρήτου των επικοινων ιών δεν ζητήθηκε…

Το χειρότερο: αν και προκύπτει ότι το σκάνδαλο είχε γίνει αντιληπτό από καθηγητές στο Αρσάκειο,αν και οι γονείς έκαναν παραστάσεις δεν είχαν καμία βοήθεια γιατί στο Αρσάκειο ισχύει «ο νόμος του ισχυρού».Και ισχυρός είναι ο καθηγητής πρώην Υπουργός Γιώργος Μπαμπινιώτης που είχε άμεσο και προσωπικό ενδιαφέρον για την καθηγήτρια…

Το σκάνδαλο έχει τεράστιο βάθος και έχει φτάσει με πολλούς τρόπους και στο Υπουργείο Παιδείας.

Η επικαιρότητα;

Η δίκη για «κακοποίηση ανηλίκου» ( και όχι ερωτικά…) ‘αρχισε εδώ και 15 ημέρες και σε αντίθεση με όσα θα συνέβαιναν στην Εσπερία κανένα ΜΜΕ δεν ενδιαφέρθηκε…

Η συνέχεια της δίκης στο Κακουργιοδικείο την ερχόμενη Τετάρτη 12 του μηνός σε ανοιχτή(δυστυχώς κατά τη γνώμη μας) διαδικασία…

http://www.paraskhnio.gr/arxise-i-diki-gia-to-skandalo-sto-arsak/