13 Νοεμβρίου 2014

ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ "ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ" ΑΦΟΥ! Σε ποιους βουλευτές κλείνει το μάτι για συμμαχίες ο ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτικό άνοιγμα σε εν δυνάμει συμμάχους κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Πάνο Σκουρλέτη να προαναγγέλλει, στο δεύτερο κατά σειρά briefing, την έναρξη των περιφερειακών συνδιασκέψεων, με απώτερο στόχο βέβαια να ανοίξει η «βεντάλια».

Δίχως να αποκλείει τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτών που έχουν ψηφίσει Μνημόνια, επικαλέστηκε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή ως παράδειγμα και διερωτήθηκε: «Αμφισβητεί κανείς ότι είναι λιγότερο ΣΥΡΙΖΑ; Μας ενδιαφέρει ο τρόπος αποστασιοποίησης απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές. Μας ενδιαφέρει η πολιτική φερεγγυότητα των προσώπων» είπε, αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο συμμετοχής τους.

Σημειωτέον, δε, ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε χθες από την ΚΟ τους βουλευτές να σκεφτούν όχι στη βάση της ιδεολογικής καθαρότητας, αλλά στη βάση της πολιτικής αξιοπιστίας.

Σκουρλέτης: Οποιος ψηφίσει Πρόεδρο ας μην ελπίζει σε συνεργασία μαζί μας

Πάντως, ο κ. Σκουρλέτης έστειλε και το μήνυμά του στους... ενδιαφερόμενους, λέγοντας ότι όποιος ψηφίσει υπέρ της εκλογής Προέδρου από τη σημερινή Βουλή προφανώς και δεν μπορεί να ελπίζει σε μελλοντική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας έτσι παράθυρο συνεργασιών με όσους καταψηφίσουν, χωρίς όμως κι αυτό να θεωρείται ασφαλές διαβατήριο για τα ψηφοδέλτια του κόμματος.