04 Νοεμβρίου 2014

ΤΥΠΙΚΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ! Παρουσιαστής του CNBC ξεφτιλίστηκε στον αέρα – Δεν ήξερε ότι η βόρεια Ιρλανδία ανήκει στη Βρετανία [βίντεο]

Συμβαίνουν και στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου, όπως το αμερικανικό CNBC. Ο παρουσιαστής του καναλιού, Joe Kernen θα θυμάται για καιρό το πάθημά του. Την ώρα που βρίσκονταν στον αέρα και έπαιρνε συνέντευξη από τον Martin Shanahan, επικεφαλής του Γραφείου Άμεσων Ξένων Επενδύσεων της Ιρλανδίας, o δημοσιογράφος θέλησε να μάθει αν στην Ιρλανδία έχουν ακόμη για νόμισμα την λίρα.

«Εχουμε ευρώ» του απάντησε ο καλεσμένος. «Χρησιμοποιείτε λίρες στην Ιρλανδία;» αναρωτήθηκε έκπληκτος ο παρουσιαστής. «Ναι» απάντησε μάλλον αμήχανα ο Σάναχαν. «Γιατί χρησιμοποιείτε ευρώ στην Ιρλανδία;» επέμεινε ο Κέρνεν. «Γιατί να μην το κάνουμε; Είμαστε στην ευρωζώνη εδώ και καιρό και είμαστε χαρούμενοι γι' αυτό» απάντησε έκπληκτος με τη σειρά του ο καλεσμένος.

Ο δημοσιογράφος του αμερικανικού δικτύου, αντί να καταλάβει τη γκάφα του, άρχισε να ρωτάει τι νόμισμα χρησιμοποιεί η... Σκωτία. Οταν έμαθε ότι είναι οι σκωτσέζικες λίρες (στερλίνες) απάντησε:

«Πως; Γιατί το κάνετε αυτό; Γιατί η Σκωτία χρησιμοποιεί στερλίνες; Είστε πολύ κοντά, στο ίδιο νησί!» αποδεικνύοντας ότι αγνοεί παντελώς όχι μόνο βασικές γεωγραφικές παραμέτρους αλλά και ότι δεν είχε ιδέα πως η Ιρλανδία και η Βόρεια Ιρλανδία δεν συνιστούν ενιαίο κράτος καθώς η τελευταία αποτελεί τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου.