17 Δεκεμβρίου 2014

Χαρά στο κουράγιο τους! Παραιτήθηκαν από γ.γ. για να πολιτευτούν με το… ΠΑΣΟΚ!

Σε ορισμένους ανθρώπους, πράγματι «βγάζεις το καπέλο» για την αισιοδοξία τους!
Έξι στελέχη της κρατικής μηχανής, εκ των οποίων τρεις γενικοί γραμματείς Υπουργείων και ισάριθμοι επικεφαλής κρατικών οργανισμών, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, προκειμένου να πολιτευτούν με το παρακμιακό ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου στις προσεχείς εκλογές.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα για να συμμετέχει κάποιος ως υποψήφιος βουλευτής στις Εθνικές Εκλογές θα πρέπει να τηρηθεί η συνταγματική προθεσμία του άρθρου 56 παρ. 3ε, που θεσπίζει κώλυμα εκλογιμότητας σε όσους γενικούς γραμματείς υπουργείων δεν έχουν παραιτηθεί δεκαοκτώ (18) μήνες πριν την ολοκλήρωση της τετραετίας, δηλαδή πριν την 17η Δεκεμβρίου.
Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν:
-Η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού, Κυριακή Γιαννακίδου: «Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για μένα, αφού λόγω εκλογικού νόμου παραιτήθηκα από τη θέση μου. Ενα κεφάλαιο στη ζωή μου τελειώνει, αλλά ένα άλλο θ΄ αρχίσει», έγραψε στην προσωπική σελίδα της στο Facebook, όπου σημείωνε μεταξύ άλλων «Εμείς οι άνθρωποι του αθλητισμού έχουμε μάθει πάντα να δουλεύουμε. Γι΄ αυτό ο αγώνας συνεχίζεται από άλλα μετερίζια. Η πορεία μου αυτά τα δυόμιση χρόνια σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω της κρίσης και όχι μόνο, θα κριθεί. Κάθε κριτική ευπρόσδεκτη, αρκεί να είναι καλόπιστη και αληθινή».
-H γενική γραμματέας Πρόνοιας Έφη Μπέκου
-O γενικός γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός, o οποίος με μακροσκελή επιστολή του, που κοινοποίησε προς τον Πρωθυπουργό, τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο και τον υπουργό Κωνσταντίνο Σκρέκα, κάνει μια ιστορική αναδρομή της θητείας του ως γενικός γραμματέας και του έργου που επιτέλεσε και δηλώνει πως από άλλο μετερίζι θα συνεχίσει την προσφορά του προς το κοινωνικό σύνολο.
Επίσης, παρελθόν από το Υπουργείο Ανάπτυξης αποτελεί και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας (ΕΣΥΠ) Άγγελος Τόλκας, προχθές παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μιχάλης Κατρίνης ενώ το ίδιο λέγεται ότι έχει πράξει και ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Λιντζέρης.